Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Fındık İçin Adalet’ yürüyüşü 2. gününde: ‘Türkiye’deki tüm çiftçiler için yürüyoruz’

‘Fındık İçin Adalet’ yürüyüşü 2. gününde: ‘Türkiye’deki tüm çiftçiler için yürüyoruz’

HABER MERKEZİ – CHP ve fındık üreticileri tarafından dün başlatılan ‘Fındık İçin Adalet’ yürüyüşü Giresun’un Piraziz ilçesinde yaklaşık bin kişinin katılımı ile ikinci gününde devam ediyor. Yürüyüş kararının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’nın apar topar açıklama yaptığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Görüldü ki yürüyüşe başlamamız bile etkiledi. Bu sabah gelirken duydum çok sevindirici bir olay, 7,50 lira olan fiyat 8-8,50 liraya doğru tırmanmaya başladı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından örgütlenen ve dün Ordu’da başlayan ‘Fındık İçin Yürüyoruz’ yürüyüşü bugün Giresun’un Piraziz ilçesinde devam etti.

CHP’liler ve fındık üreticilerinin katımıyla süren yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP’li diğer Milletvekilleri eşlik etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yürüyüş öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada üreticinin haklı talebini farklı bir şekilde provoke etmenin doğru olmadığını söyledi.

Üreticinin şu an içinde bulunduğu durumu hükümete ifade etmeye çalıştığını söyleyen Torun, yürüyüş kararının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın apar topar açıklama yaptığını savundu.

‘Üreticinin mücadelesine Bakan duyarsız kalamadı’

Üreticinin hakkını araması sonucu yetkililerin duyarsız kalamadığını belirten Torun şöyle konuştu:

50 milyon ödeme yapılacağını ve eskisi gibi fındık alırken dikkat ettikleri belli konuları yumuşattıklarını ifade ettiler. Görüldü ki yürüyüşe başlamamız bile etkiledi. Bu sabah gelirken duydum çok sevindirici bir olay, 7,50 lira olan fiyat 8-8,50 liraya doğru tırmanmaya başladı. Demek ki üretici sesini çıkarınca üretici hakkını talep edince buna duyarsız kalınamıyor.

Ne piyasa duyarsız kalıyor ne hükümet duyarsız kalıyor. Yürüyüşe partili partisiz bütün yurttaşlarla, üreticiler destek veriyor. Üreticileri desteklemek isteyen herkesle birlikte sadece üreticinin alın terini alması için mücadele ediyoruz. Bu haklı mücadeleyi hükümet ve yetkililer anlayacaktır ve mutlaka ama mutlaka fındık üreticisine destek olacak kararları alacaklardır.

‘Türkiye’deki tüm çiftçiler için yürüyoruz’

CHP’li Torun, Bakan Fakıbaba’nın bugün yeni bir açıklama yaptığını vurgulayarak “Görülüyor ki sayın bakan iki ay içerisinde sadece kendine gelenleri dinlemiş. Kendisine aktarılan bilgiler yetersiz. Lütfen bize de kulak versin” dedi.

Bu yürüyüşü sadece fındık üreticisinin hakkını alması için yaptıklarını söyleyen Torun devamla şunları aktardı:

Ama şunu da söylemek istiyorum; Türkiye’de tüm çiftçiler için yürüyoruz. Belki fındık için şu anda Karadeniz’de Ordu’dan Giresun’a doğru yollardayız ama şu da unutulmasın inanıyorum ki fındık üreticisi hakkını aldığında diğer üreticilerimiz de bu anlamda gücünü toparlayacak ve hakkını aramak için mücadelesini başlatacaktır. Bu Türk çiftçisinin, üreticinin yürüyüşüdür. Bu haklı bir doğru bir yürüyüştür.

Kılıçdaroğlu final mitinginde

Belediye meydanı önünde toplanan yaklaşık bin kişinin yürüyüşü Karadeniz Sahil Yolu’nda devam edecek.

Bir üreticinin sırtında fındık çuvalıyla katıldığı yürüyüşte ‘Emek ekmek fındık demek’ sloganları atıldı.

‘Fındık İçin Adalet’ yürüyüşüne araç sürücüleri ve çevredeki yurttaşlar da alkışlarla destek verdi.

Yarın Giresun’da yapılacak final mitingine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.