Ana SayfaDünya‘Füze krizi’ tırmanıyor: Trump ve Kim Jong-un’dan karşılıklı tehditler

‘Füze krizi’ tırmanıyor: Trump ve Kim Jong-un’dan karşılıklı tehditler

HABER MERKEZİ – Kuzey Kore ile ABD arasında yaşanan füze krizinde gerginlik tırmanıyor. Kim Jong-un Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Kuzey Kore’yi tamamen yok edebiliriz” tehdidinde bulunan Trump’a yönelik “Korkmuş köpekler daha sesli havlar” ifadelerini kullanırken, Trump ise “Hiçbir zaman olmadığı gibi sınanacaklar” dedi.

Kuzey Kore ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında yaşanan ‘füze krizi’nde gerginlik tırmanıyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma sırasında Kuzey Kore’yi “tamamen yok edebileceğini” söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, birbirlerine tehditler savurdu.

Trump’ın ‘Roket Adam’ dediği Jong-un, Kuzey Kore tarihinde bir ilki gerçekleştirerek bir ülke liderine direkt kendi şahsında cevap verdi.

Kim Jong-un’dan Trump’a: “Korkmuş köpekler daha sesli havlar”

“ABD’de yetki sahibi olup Kuzey Kore’yi tamamen yok edeceğini söyleyen bunağa bunu pahalıya ödeteceğim” diyen Jong-un,  ayrıca Trump için “korkmuş köpekler daha sesli havlar” ve “ateşle oynamayı alışkanlık haline getirmiş gangster” ifadelerini de kullandı.

Bunun yanında Kuzey Kore Dış İşleri Bakanı yaptığı açıklamada kıtalararası balistik füzenin yanında ‘güçlü hidrojen bombalarının da atılabileceğini’ söyledi.

“Kuzey Kore hiçbir zaman olmadığı gibi sınanacak”

Donald Trump’da bu durumun üzerine sosyal medya sitesi twitterdan şu paylaşımda bulundu:

Kuzey Koreli Kim Jong Un belli ki insanlarının açlıktan kırılmasını ya da ölmesini umursamayan bir deli. Hiçbir zaman olmadığı gibi sınanacak!


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
HDP: Katalan halkının kendi kaderini tayin etme hakkının yanındayız
Next post
'Kadın yarım beyinle yaratılır, alışveriş yaptıkça bu da küçülür' diyen dini lidere vaaz yasağı