Ana SayfaGüncelGazeteci Mehmet Emin Demir’e verilen 4 yıl hapis cezası onandı

Gazeteci Mehmet Emin Demir’e verilen 4 yıl hapis cezası onandı

HABER MERKEZİ – Gazeteci Mehmet Emin Demir hakkında “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla verilen 4 yıl hapis cezası bölge mahkemesi tarafından onandı.

Mersin’de 30 Mayıs 2016 tarihinde gözaltına alınarak “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Mehmet Emin Demir hakkında açılan davada verilen 4 yıl hapis cezası, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

Mahkemenini kararında, inceleme sonucunda Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada Demir hakkında verilen ceza için “Eylemlerinin olası soruşturma ve kovuşturma sonuçlarına uygun şekilde tespit edilip suç niteliğinin tayin edildiği, sanığın savunmalarının yeterli yasal gerekçe gösterilerek reddedildiği” ifadelerine yer verdi.

Mahkeme sonuç olarak verilen cezanın ‘usul ve yasaya uygun olduğu’ değerlendirmesi yaptı.

4 yıl hapis cezasının gerekçeli kararı

Gazeteci Demir’e verilen 4 yıl hapis cezasının gerekçeli kararında ise Demir’in faaliyetlerinin gazetecilik faaliyeti kapsamında değerlendirilemeyeceği ileri sürülmüştü.

Yine Demir’in sokağa çıkma yasaklarına dair yapmış olduğu haberlere “yorum kattığı” gerekçesiyle “Örgüt propagandası yapmak” suçunu işlediği belirtilmişti.

Demir’in ayrıca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) sokağa çıkma yasakları ile ilgili haberlerini paylaşması ve haberlerin spotlarına paylaşımında yer vermesi de üzerine atılı suçlamanın zincirleme şekilde yapıldığına dayanak olarak gösterilmişti.

Öte yandan Demir, cezaevindeyken hakkında yine sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ve “Başbakan’a hakaret” suçlamalarıyla iki farklı dosyadan da yargılanıyor.