Ana SayfaEkolojiGökçek’le rektörle anlaştı: İş makinelerinin girdiği ODTÜ ormanında ağaç katliamı

Gökçek’le rektörle anlaştı: İş makinelerinin girdiği ODTÜ ormanında ağaç katliamı

HABER MERKEZİ – ODTÜ arazisine yapılması planlanan yol projesi için rektörlük ve Ankara Büyükşehir Belediyesi anlaşması sonucu iş makineleri dün akşam ODTÜ ormanına girdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise ağaçların kesildiği alanın fotoğraflarını ve “4,5 km’lik yolu bir gecede açarak büyükşehir belediyesi bir rekora daha imza attı” ifadesini paylaşarak durumla ‘övündü’.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü arasında üniversite arazisinden geçecek yol için yapılan anlaşma sonrası, iş makineleri dün akşam ODTÜ ormanına girdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait 100 iş makinesi ve 400 kamyon, 4.8 kilometrelik yeni yol çalışmasına ODTÜ Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi’nin bulunduğu bölgeden başladı.

Yol çalışmasının ormanda doğa katliamına yol açacağını belirten ODTÜ’lüler ise duruma tepki gösterdi.

ODTÜ’lüler, iş makinelerinin ODTÜ ormanına girmesinin ardından sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaparak yaşananlara ilişkin bilgi verdi.

ODTÜ Eğitim Sen ise Twitter hesabından, “Yine bir gece vakti korkakça dayandılar kapımıza. Bütün üye ve dostlarımızı ODTÜ’yü, ormanlarımızı sahiplenmeye çağırıyoruz” paylaşımında bulundu.

Sendika.org’a konuşan ODTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Can Doğan ise iş makinelerinin ODTÜ’nün 4-5 farklı noktasında çalışmalara başladığını ve ODTÜ’nün polis ablukasında olduğunu söyledi.

Doğan ODTÜ’yü talana ve ranta açan yol projesine karşı olduklarını belirtti.

‘Züccaciye dükkanına dalmış fil gibi ağaçları yok ediyorlar’ diyen Doğan şunları söyledi:

Tünel olarak yapılması düşünülen yolun ne kadar ihtiyaç olduğu baştan beri tartışmalı bir konu. Şu anda da iş makineleri esas rantın olduğu pastanın büyük kısmına girmiş durumda, züccaciye dükkanına dalmış fil gibi ağaçları yok ediyorlar.

İzinler alınmış değil. Ağaç tespiti yapılacağı ve ağaçların taşınacağı söyleniyordu fakat yapılmadı.

Ulaşım için yapılmadığını rant için yapıldığını biliyoruz. Eğer ulaşım sorununu çözmek isteselerdi toplu taşıma üzerine yoğunlaşırlardı. Ama ranta açılan bu alana konutlar yapılacak ve bu yol sadece sorunu birkaç sene ötelemiş olacak.

Kurulacak olan kent hastanesi için bu yolun yapıldığı söyleniyor fakat bu hastaneye gideceklerin çoğu özel aracı olmayan yoksul insanlar. Yoksulları düşünmedikleri, sadece rant peşinde koştukları belli, AKP’nin 16 yıllık iktidarında yaptığının aynısı yani.

60’lardan beri ODTÜ öğrencileri ve emekçilerinin ilmek ilmek ördüğü bir ormanın tek gecede yok olmasına şahit oluyoruz. [Rektörlükle Melih Gökçek arasındaki anlaşmaya ilişkin olarak] Bu protokol zaten bir satış protokolüydü, onu biliyoruz.

Gökçek ağaç katliamıyla övündü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise yol için ağaçların kesildiği alanın fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı.

Durumla ‘övünen’ Gökçek şu ifadeleri paylaştı:

4,5 KM’lik yolu bir gecede açarak büyükşehir belediyesi bir rekora daha imza attı

Gökçek’in tweeti şöyle:




Önceki Haber
Antarktika'nın mağaralarında daha önce keşfedilmemiş canlılar yaşıyor olabilir
Sonraki Haber
Mısır’da yeni heykel ve mumyalar bulundu