Ana SayfaToplumsal CinsiyetGölcük Müftüsü’nden cinsiyetçi sözler: ‘Ambalajı açılmış teşhir ürünleri hep yarı fiyatına satılır. Anlayana’

Gölcük Müftüsü’nden cinsiyetçi sözler: ‘Ambalajı açılmış teşhir ürünleri hep yarı fiyatına satılır. Anlayana’

HABER MERKEZİ – Gölcük ilçesinin müftüsü Mehmet Yazıcı sosyal medya hesabı üzerinden ‘Mağazalarda ambalajı açılmış teşhir ürünleri hep yarı fiyatına satılır. Anlayana’ ifadelerini kullandı. Sözleri tepki çeken Yazıcı hakkında soruşturma başlatıldı.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinin müftüsü Mehmet Yazıcı, Facebook hesabı üzerinden ’Mağazalarda ambalajı açılmış teşhir ürünleri hep yarı fiyatına satılır. Anlayana’ şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Yazıcı’nın kadınların giyim şeklinden dolayı cinsiyetçilik yapan ifadesinin tepki çekmesi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, Yazıcı hakkında soruşturma başlattı.

Bunun üzerine sosyal medya hesabı üzerinden yeniden bir açıklama yapan Yazıcı, paylaşımının başkalarının yaşam tarzına saldırı gibi anlaşılmış olmasından üzüntü duyduğunu belirtti.

Yazıcı kendini şu sözlerle savundu:

Almış olduğum bir ürünün aynısını yarı fiyatına internette bulup ’teşhir malıdır’ notunu gördükten sonra paylaştığım bir cümlenin başkalarının yaşam tarzına saldırı gibi anlaşılmış olmasından dolayı çok üzgünüm, bu konudaki tavrım çevrem tarafından bilinmektedir. Asla öyle bir kastım olmamıştır. Kamuoyuna duyurulur.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP'de referandum istifası
Sonraki Haber
Karşı çıkılmıştı: Avusturya'da burka giyenler dahil 'yüzlerini kapayanlara' ceza