Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça’nın davasına iki gün kala: Eğitimcilerin avukatları baskınla gözaltına alındı

Gülmen ve Özakça’nın davasına iki gün kala: Eğitimcilerin avukatları baskınla gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – 188 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatları yapılan baskınla gözaltına alındı. Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, 10 avukatın gözaltına alındığı duyuruldu. Gözaltılar, 6 ayı aşkın zamandır açlık grevinde olan iki eğitimcinin ilk duruşmasına sadece iki gün kala gerçekleşti.

Açlık grevini zorla kaldırıldıkları Sincan Cezaevi Kampüsü Hastanesi’nde devam ettiren Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın eylemlerinin 188’inci günde sürerken, 14 Eylül’de görülecek olan duruşmaya sadece iki gün kala eğitimcilerin avukatları gözaltına alındı.

Avukatlara yönelik gözaltı operasyonu, Halkın Hukuk Bürosu’nun Twitter hesabından duyuruldu.

Halkın Hukuk Bürosu, baskının hem Ankara hem de İstanbul bürolarına yapıldığını belirterek, “Siz Semih ve Nuriye’de kendi sonunuzu görüyorsunuz. Duruşmaya iki gün kala avukatlarını gözaltına almanız bu yüzden” dedi.

Ayrıca büro, “Dostlar Semih’i ve Nuriye’yi avukatsız bırakmayın” çağrısı da yaptı.

Kimler gözaltında?

17 avukat hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenilirken, Halkın Hukuk Bürosu gözaltına alınan avukatların şunlar olduğunu duyurdu: Barkın Timtik, Ebru Timtik, Şükriye Erden, Aytaç Ünsal, Engin Gökoğlu, Ezgi Çakır, Süleyman Gökten, Didem Baydar Ünsal, Ahmet Mandacı, Yağmur Ereren.


Gazete Karınca