Ana SayfaEkonomiHabur Sınır Kapısı’nın kapatılması sinyali

Habur Sınır Kapısı’nın kapatılması sinyali

HABER MERKEZİ – Irak Kürdistan Bölgesi’nde dün yapılan bağımsızlık referandumu öncesi Habur Sınır Kapısı’nda TSK’nin başlattığı askeri tatbikata, Irak Ordusu’na bağlı birlikler de katıldı. Bu gelişmenin ardından sınır kapısının kapatılabileceği sinyali de geldi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “İleriki zamanlarda sınırın kapatılması da gündemde” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi’nde dün yapılan bağımsızlık referandumuna yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı’nda başlattığı tatbikat devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.

Askeri tatbikatın 9’uncu gününde sınırdaki hareketlilik daha da arttı.

Dün akşam saatlerinde Şerafettin Elçi Havalimanı’na kargo uçakları ile getirilen Irak Ordusu’na bağlı askeri birlikler de tatbikata katıldı.

Zırhlı araçlar ile sınır hattına götürülen Irak askerlerinin tatbikata ilişkin bilgilendirildiği belirtilirken, ardından ellerinde Irak ve Türk bayrakları ile zırhlı araçlara bindirilen askerler tatbikata katıldı.

Sınır kapısının kapatılması sinyali

Öte yandan, günlük binlerce aracın giriş ve çıkış yaptığı Habur Sınır Kapısı’nda ise referandumun hemen ardından yoğunluk oluştu.

Hükümet tarafından kapatılması gündeme getirilen sınır kapısında uzun araç kuyrukları oluşurken, konuya ilişkin açıklama Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’den geldi.

DHA’nın haberine göre Bingöl’de konuşan Bakan Tüfenkci, “Habur Sınır Kapısı şu an itibariyle açık durumda. Önceki günlere göre giriş ve çıkışların çok azaldığını görüyoruz. İleriki zamanlarda sınırın kapatılması da gündemde” dedi.

Sınırın kapatılması gündemdeyken Mezopotamya Ajansı’na konuşan kuyrukta bekleyen araç şoförleri, kapının kapatılması durumunda ekonomik olarak büyük zarara uğrayacaklarını belirtti.

Sınır kapısının yüz binlerce insana iş imkanı sağladığını da vurgulayan şoförler, ellerinde bulunan tek iş kapısının kapatılmaya çalışıldığını ifade etti.

Erdoğan: TIR’lar Kuzey Irak’a çalışmadığı anda bunlar yiyecek yiyecek bulamayacak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün yaptığı açıklamada, “Bir vanayı kapadığımız anda iş bitti. Bütün geliri meliri ortadan kalkıyor. TIR’lar Kuzey Irak’a çalışmadığı anda bunlar yiyecek yiyecek bulamayacaklar” açıklamasında bulunmuştu.


Erdoğan’dan ‘yaptırım’ açıklaması: Yiyecek, giyecek bulamayacaklar