Ana SayfaGüncelHatun Tuğluk’un cenazesi Dersim’de defnedildi

Hatun Tuğluk’un cenazesi Dersim’de defnedildi

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi yapılan ırkçı saldırının ardından Ankara’dan Dersim’e getirildi. Anne Tuğluk yapılan cenaze töreninin ardından defnedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve eski parlamenter Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk önceki gece Ankara’da yaşamını yitirmişti.

Ankara Batıkent’te bulunan Ergazi Pir Sultan Cem Evi’nde yapılan törenden sonra, Hatun Tuğluk’un cenazesi defnedilmek üzere Gölbaşı’na bağlı İncek Mahallesi’nde bulunan mezarlığa getirilmişti.

Cenaze törenine HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Kadın Sözcüsü Besime Konca, Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ün yanı sıra çok sayıda HDP’li vekil katılmış ancak Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aysel Tuğluk’un da cenaze izni ile katıldığı cenaze törenine ırkçı bir grup saldırı düzenlenmişti.

Irkçı grup ilkin defin işlemi sırasında cenazesini defnetmeye çalışanlara sözlü saldırıda bulunmuş, cenaze defnedildikten sonra ise sayıları kalabalıklaşan grup cenazeye katılanlara taş ve sopalarla fiziki saldırıda bulunmuştu.

Tuğluk’un ailesi ise alanda polis bulunmasına rağmen devam eden saldırı karşısında Hatun Tuğluk’un cenazesinin saldırıya uğramaması için defnedildiği mezarlıktan çıkartarak tekrardan Ergazi Pir Sultan Cem Evi’ne götürmüştü.

Cenaze Dersim’de defnedildi

Gece yarısından sonra Ankara’dan çıkartılan cenaze öğle saatlerinde Dersim’e ulaştı.

Dersim’de araç konvoyuyla karşılanan cenaze, Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi’ne getirildi.

Burada yapılan cenaze törenine çok sayıda yurttaşın yanı sıra HDP milletvekilleri ve siyasetçi katıldı.

Ancak Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve iki günlük izinden dolayı Dersim’e gelmesine izin verilmeyen Aysel Tuğluk, merasime katılamadı.

Törenin ardından anne Tuğluk’un cenazesi belediye mezarlığına defnedildi.

Defin işlemlerinin ardından kısa bir konuşma yapan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, dün Ankara’da yaşanan saldırının ikinci bir 38 Katliamı olduğu yorumunda bulundu.

Beştaş, son dönemde 3 kişilik bir basın açıklamasına dahi yüzlerce polis gönderildiğini belirterek, Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan saldırıda ise hiçbir tedbirin alınmadığını ifade etti.


Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ırkçı saldırı: Cenaze defnedildiği mezarlıktan çıkartıldı

Cenazeye ırkçı saldırı: Soylu HDP’lilerle görüştü, Tuğluk ailesi ‘Onurumuza saldırı’ deyip cenazeyi çıkarttı

‘Saldırı organizeydi’ diyen Baydemir: Kürt anasını görmesinden Kürt anasını gömmesin siyasetine gelindi

Hatun Ana



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Irak'ta saldırılar: En az 50 kişi hayatını kaybetti, 80'den fazla yaralı var
Sonraki Haber
Kadir Topbaş'dan AKP'lilerin oylarıyla kabul edilen imar dosyalarına veto: 'Yarın bu meclis de sorgulanır'