Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Burcu Çelik’e tahliye yok

HDP Milletvekili Burcu Çelik’e tahliye yok

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Burcu Çelik’in 5 aydır tutuklu yargılandığı davanın 2’nci duruşması görüldü. Duruşmadan tahliye kararı çıkmadı. Duruşma 6 Ekim’e ertelendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik’in yargılandığı davanın ikinci duruşması Muş 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

7 Haziran 2015 seçim çalışmaları sırasında bir miting alanında söyledikleri gerekçe gösterilerek hakkında “Örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan dava kapsamında 19 Nisan’da tutuklanan Çelik, duruşmaya tutuklu bulunduğu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile katıldı.

Duruşmaya, Çelik’in avukatlarının yanı sıra HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Sibel Yiğitalp, İmam Taşçıer ile yerine kayyum atanan Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık ve HDP il yöneticileri katıldı.

Kimlik tespiti ardından savunma yapan Çelik, hukuksuzca cezaevinde tutulduğunu söyledi.

Çelik’in savunmasından sonra tanık olarak Milletvekili Ahmet Yıldırım dinlendi. Yıldırım, Çelik’in 5 aydır hukuksuzca cezaevinde tutulduğuna ve “Örgüt üyeliğine” konu olacak hiçbir somut delilin olmadığına dikkat çekti.

Yıldırım konuşmasının devamında, hakaret ettiği iddia edilen korucuların olay günü Çelik’e hakaret ettiğini ve Çelik’in de bu koruculara tepkisini dile getirdiğini söyledi.

Avukatların savunmasından sonra mahkeme heyeti, dosyadaki görüntülerin çözülmesi ve Çelik’in tutukluluğuna karar verdi.

Mahkeme, duruşmayı 6 Ekim’e erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yine yangın
Sonraki Haber
'Bölgede barışı kim sağlayacak?' çatışması: Güney Sudan'da 25 kişi hayatını kaybetti