Ana SayfaDünyaHindistan’da cinsel saldırı cezası ‘Cılız bir hayır, rıza göstermek anlamına gelebilir’ bahanesiyle bozuldu

Hindistan’da cinsel saldırı cezası ‘Cılız bir hayır, rıza göstermek anlamına gelebilir’ bahanesiyle bozuldu

HABER MERKEZİ – Hindistan’da bir mahkeme, Mahmood Farooqui isimli yönetmenin cinsel saldırı suçunda aldığı cezayı  “cılız bir hayır, rıza göstermek anlamına gelebilir” diyerek bozdu.

Hindistan’da Mahmood Farooqui adlı film yönetmeni, 2016 yılında Delhi’yi ziyaret eden öğrenci bir kadına tecavüz etmekten yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD’li kadın mahkemede, Farooqui’ye hayır deyip direndiğini ama onun ağzını zorla kapatarak kendisini cinsel saldırıya maruz bıraktığını anlattı.

Farooqui’nin avukatları Delhi Yüksek Mahkemesi’nde karara böyle bir olayın hiçbir zaman yaşanmadığını, yaşandıysa da Farooqui’nin kadının rızası olmadığının farkında olmadığını savunarak itiraz etti.

BBC Türkçe’nin Guardian gazetesine dayandırarak verdiği habere göre yargıç Ashustosh Kumar, Pazartesi günü verdiği hükümde “Kadınların ‘hayır’ derken aslında ‘evet’ demek istedikleri örnekler yok değil” ifadelerini kullandı.

Kadın hakları savunucuları mahkemenin cezayı bozmasını eleştirerek cinsel şiddetin yüksek olduğu ülkede böyle bir kararın yasal süreçleri daha da zorlaştıracağı uyarısında bulundu.