Ana SayfaDünyaİki haftadır kayıptı: ‘Almanya’da yaşayan Saray Güven’in cenazesi bulundu’

İki haftadır kayıptı: ‘Almanya’da yaşayan Saray Güven’in cenazesi bulundu’

HABER MERKEZİ – Almanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan ve iki haftadır kendisinden alınamayan Saray Güven’e ait olduğu düşünülen bir cenaze Darmstadt ile Frankfurt kentleri arasında bulundu.

Almanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan 3 çocuk annesi 47 yaşındaki Dersimli Saray Güven’den 14 gündür haber alınamıyordu.

Güven, 20 Ağustos’ta çalıştığı işyerinden iş mesaisi bittikten sonra yolda çocuklarını arayarak eve geleceğini söylemiş, ancak bir daha kendisine ulaşılamamıştı.

Dün akşam ise saat 19.30’da Darmstadt ile Frankfurt kentleri arasında bulunan Münster kasabasındaki ormanlık alanda bir ceset bulundu.

Olay yerine gelen polisler cesedin bir kadına ait olduğunu tespit edince Saray Güven’in çocuklarına haber verdiler.

Çocukları bugün cenaze üzerinde bulunan Güven’in yüzüğü ve elbiselerini teşhis etti.

Ancak Frankfurt kent merkezine 37 km uzaklıktaki Münster’de bulunan cenazeye ilişkin Fırat Haber Ajansı’na bilgi veren Darmstadt polis yetkilileri, söz konusu cesedin tanınmaz halde olduğunu bildirdi.

Henüz resmi açıklama yapmayan Frankfurt polis yetkilileri ise ajansa yaptıkları kısa açıklamada, “Ceset büyük ihtimalle Saray Güven’e ait, bütün işaretler bunu gösteriyor. Kimliğinin yüzde yüz netleşmesine yönelik çalışmalar sürüyor” dedi.

Frankfurt savcısının Pazartesi günü ayrıntılı bir açıklama yapacağı belirtiliyor.

‘Annemin kaçırıldığını düşünüyorum’

Annesinin kaybolmasından sonra konuşan Güven Saray’ın büyük kızı Dilan Bengi şunları söylemişti:

Annem ne zaman gecikse bize muhakkak haber verirdi. Annemin kaçırıldığını düşünüyorum. Pazar günü eve geliyorum diye aradı fakat kendisine bir daha ulaşamadık. Annemin arabasını Pazar günü evin bir alt sokağında park halinde bulduk. Aynı gece polise gidip kayıp başvurusunda bulunduk. O günden beri de haber alamadık. Polis arabayı götürdü. Herhangi bir iz arıyor. Son dönemde annemi Facebook’dan rahatsız edenlerin olduğunu biliyorum. Bu nedenle de Facebook sayfasını kapattı.

Öte yandan Güven’le birlikte en son Frankfurt yakınlarında görülen Hayreddin Tandoğan adlı kişi, geçtiğimiz hafta Fransa’nın Strasbourg şehrinde yakalanmıştı.