Ana SayfaEkonomi‘İlerleme olmadı’: Türkiye Varlık Fonu Başkanı görevinden alındı

‘İlerleme olmadı’: Türkiye Varlık Fonu Başkanı görevinden alındı

HABER MERKEZİ – Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı, yerine vekaleten Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ getirildi.

2016 yılının Ağustos ayında kurulup Olağanüstü Hal (OHAL) kararnameleri ve Başbakanlık kararlarıyla birer birer dev kamu şirketlerini bünyesine katan ve denetimine ilişkin halen soru işaretleri barındıran Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı’nda görev değişikliği yaşandı.

‘Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ görevinden ‘Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı’ görevine 3 Kasım 2016’da getirilen Mehmet Bostan, görevinden alındı.

2016’dan beri Varlık Fonu’nun hem Genel Müdür hem de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Bostan’ın yerine vekaleten Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ atandı.

‘İlerleme olmadı’

Bloomberg HT’ye Varlık Fonu’ndaki görev değişimini yorumlayan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Hatice Karahan, geçen süreçte sıkıntılı bir dönem yaşandığını belirterek, ‘bazı gecikmeler yaşandığını ve ilerleme olmadığını’ belirtti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan’ın görevden alınmasıyla ilgili şunları söyledi:

Varlık Fonu’nda hedeflenen süreç olmadı bu olmayınca Sayın Başbakan da ben de bu gelişmeleri gördük böyle yürümeyeceğine karar verdik. Sayın Başbakan da bu konuda adımı attı. Hayırlı olsun diyeceğiz. Varlık Fonu’nu bizim yeniden bir reorganize etmemiz şart. Onun da adımını inşallah Kazakistan sonrası Sayın Başbakan ile değerlendirip bu adımları da atacağız.

Türkiye Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu, Mehmet Bostan, Himmet Karadağ, Kerem Alkin, Yiğit Bulut ve Oral Erdoğan’dan oluşuyordu.

Mehmet Bostan kimdir?

Mehmet Bostan, 1971 yılında İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olarak ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İngilizce İşletme Yüksek Lisans alarak tamamladı.

1995 yılında iş hayatına atıldı ve sırasıyla Denizbank’ta Kurumsal Bankacılık Yetkilisi, BNP Ak Dresdner Bank’ta Pazarlama Müdürü, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda Müdür görevlerini sürdürdü. 1 Eylül 2009 tarihinde Güneş Sigorta’da Mali İşler Yönetimi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve getirildi. Bir süre sürdürdüğü görevinin ardından Vakıf Emeklilik Genel Müdürü oldu.

5 Ağustos 2013 tarihinde SPK tarafından Turkcell Yönetim Kurulu Bağımsız Üyeliği’ne atandı. 26 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevine getirildi.