Ana SayfaÇalışma Yaşamıİngiltere’de bir ilk: McDonald’s işçileri grevde

İngiltere’de bir ilk: McDonald’s işçileri grevde

HABER MERKEZİ – Ünlü fast food zinciri McDonald’s işçileri düşük ücret ve çalışma şartları sebebiyle İngiltere’de ilk kez bugün greve başladı. Ülkedeki muhalafet partisi olan İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ve birçok sendika da greve destek oluyor.

Dünyanın hemen hemen her yerinde şubesi olan fast food restoran zinciri McDonald’s işçileri İngiltere’nin  Cambridge ve Güneydoğu Londra’daki Crayford şubelerinde greve gitti.

İşçilerin talepleri çalışma koşullarının düzeltilmesi ve düşük ücretlerinin arttırılması.

Evrensel’de Arif Bektaş’ın haberine göre İngiltere’deki McDonald’s zincirlerinde bir ilk olma özelliği taşıyan greve sendikalar da destek oluyor.

Ülkedeki fast food ve fırın işçilerinin üye olduğu BFAWU Sendikası Genel Sekreteri Ian Hadson, McDonald’s’ın 0 saat sözleşmesi dayattığını ve ücretleri de aşağıda tutmaya çalıştığını ifade etti.

Ayrıca Hadson, saat ücretlerinin en az 10 sterlin olmasını ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra, iş güvenliğinin de sağlanmasını istedi.

Corbyn’den destek: İşçilerin talepleri yerine getirilmeli

İşçilere sendikaların yanı sıra ana muhalefet partisi olan İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’den de destek geldi.

Corbyn yaptığı açıklamada işçilerin taleplerinin haklı olduğunu söyledi.

İşçilerin istediği 10 sterlinlik saat ücreti ve 0 saat sözleşme dayatmasının ortadan kaldırılması talepleri haklı taleplerdir, derhal bu talepler yerine gelmelidir.

McDonald’s: Küçük bir grup oyun bozanlık yapıyor

McDonald’s yetkilileri ise bu iki restorandaki işçilerin, Birleşik Krallık’taki tüm çalışanlarının sadece yüzde 0.01’ini oluşturduğunu ve “küçük bir grubun oyun bozanlık” yaptığını savunarak işçileri suçladı.