Ana SayfaDünyaIrak Başbakanı İbadi bu kez ‘askeri müdahaleyi’ gündeme getirdi

Irak Başbakanı İbadi bu kez ‘askeri müdahaleyi’ gündeme getirdi

HABER MERKEZİ – Irak Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılacak bağımsızlık referandumuna ilişkin konuşan Irak Başbakanı İbadi bu kez “askeri müdahaleyi” gündeme getirdi. İbadi, bağımsızlık referandumunun “şiddetle neticelenmesi halinde askeri müdahaleye hazır olduklarını” söyledi.

Irak Kürdistan bölgesinde 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumuna dair tartışmalar sürüyor.

Daha önce de referanduma karşı açıklamalardan bulunan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi bu kez “askeri müdahaleyi” gündeme getirdi.

Associated Press’e açıklamalarda bulunan İbadi, bağımsızlık referandumunun “şiddetle neticelenmesi halinde askeri müdahaleye hazır olduklarını” söyledi.

İbadi şunları söyledi:

Anayasaya karşı gelirseniz, Irak’ın ve bölgenin sınırlarına karşı gelirseniz, bu bölge ülkelerine de Irak’ın egemenliğini ihlal etmeleri açısından açık davettir, gerilimin çok tehlikeli biçimde artırılmasıdır.

Irak halkının hukuk dışı güç kullanımıyla tehdit edilmesi halinde askeri açıdan müdahaleye hazırız

Irak Başbakanı İbadi daha önce de referandumun anayasaya aykırı olduğunu belirterek, sonucu tanımayacaklarını açıklamıştı.

Irak Meclisi ise IKBY’nin referandum girişimini reddederken, Diyala ve Salahaddin vilayetlerindeki yerel yönetimler de kendi sınırları dahilinde referandum yapılmasını kabul etmeyeceklerini bildirmişti.