Ana SayfaDünyaIrak’tan ‘sınır kapısı’ açıklaması: ‘Türkiye ve İran’la birlikte ele geçirmeyi planlıyoruz’

Irak’tan ‘sınır kapısı’ açıklaması: ‘Türkiye ve İran’la birlikte ele geçirmeyi planlıyoruz’

HABER MERKEZİ – Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran ve Türkiye ile koordinasyonlu bir şekilde Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki sınır kapılarının “kontrolünün ele geçirilmesinin planladığı” belirtildi.

Irak Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de düzenlenen, yüzde 92 ‘Evet’ oyunun çıktığı bağımsızlık referandumunun ardından Irak merkezi hükümeti ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasındaki kriz devam ediyor.

Sputnik’te yer alan habere göre Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran ve Türkiye ile koordinasyonlu bir şekilde Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki sınır kapılarının “kontrolünün ele geçirilmesinin planladığı” belirtildi.

Irak merkezi hükümeti son olarak bu akşam 18.00’den itibaren Kürdistan Bölgesi’nde bulunan havalimanlarına uçuşları duyurduğunu açıklamıştı.

Bağdat, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nden sınır kapılarını ve havalimanlarını teslim etmesini istemiş ve bunun için 3 gün süre vermişti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden yapılan açıklamada ise kendilerine sınır kapılarının teslim edilmesi konusunda bir talep gelmediği belirtilerek, sınır kapılarının kontrolünün Erbil yönetiminden Bağdat’a devredilmesinin söz konusu olmayacağı ifade edilmişti.

Previous post
Rakka’da son durum: DSG, ‘IŞİD’in vilayet binası’nı da aldı
Next post
ABD: Referandumu tanımıyoruz, taraflar karşılıklı tehditlere son vermeli