Ana SayfaDünyaİspanya’dan referanduma destek veren 712 Katalan belediye başkanına soruşturma

İspanya’dan referanduma destek veren 712 Katalan belediye başkanına soruşturma

HABER MERKEZİ – İspanya Başsavcısı, 1 Ekim’de Katalonya’da gerçekleşmesi planlanan bağımsızlık referandumuna destek verdikleri gerekçesi ile 712 Katalan belediye başkanı hakkında soruşturma açtı ve soruşturma kapsamında ifade vermeye gelmeyenlerin tutuklanmasını emretti.

Katalonya Özerk Yönetimi, İspanya hükümeti onaylamamasına ve yaptırım uygulayacağını söylemesine rağmen 1 Ekim’de İspanya’dan ayrılıp ayrılmamamın oylanacağı bağımsızlık referandumuna gideceğini belirtmişti.

Barselona’da yaklaşık 1 milyon insan dün, bölgenin ulusal gününde (La Diada de Catalunya) bağımsızlığı sembolize eden Estelada bayrakları, pau (barış) ve sí (evet) pankartları ile caddeleri doldurmuştu.

‘İspanya hükümetinin yasak ve yaptırımlarına rağmen referandumu yapacağız’

İspanya başsavcısı Jose Manuel Maza bugün ‘bağımsızlık referandumu’na destek verdikleri gerekçesiyle 712 Katalan belediye başkanına soruşturma açtı.

Savcı, haklarında soruşturma açılan belediye başkanlarının eğer mahkemeye gelmezlerse tutuklanmalarını emretti.

Katalonya Özerk Yönetimi’ndeki bağımsızlık yanlısı koalisyon ise yasak ve yaptırımlara rağmen oylamanın gerçekleşeceğini belirterek, 947 Katalan belediye başkanına oy kullanımı için yer tahsis etmelerini söyledi.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
🎬 | Liam Neeson'ın 'son' aksiyon filmi 'The Commuter'dan fragman
Next post
Kelepçeli muayene dayatmasından görüş engeline: Tutuklu hak savunucularının hakları ihlal ediliyor