Ana SayfaGüncelİstanbul’da öldürülen Suriyeli aktivist ve gazeteci kızın katil zanlısı yakalandı

İstanbul’da öldürülen Suriyeli aktivist ve gazeteci kızın katil zanlısı yakalandı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da kaldıkları evde öldürülen Suriyeli muhalif aktivist Orouba Bakarat ve gazeteci kızı Halla Barakat’ın katil zanlısı A.B. Bursa’da yakalandı. Zanlının anne kız ile akraba olduğu belirtildi.

Suriyeli muhalif aktivist Orouba Bakarat ve gazeteci kızı Halla Barakat İstanbul Üsküdar’da yaşadıkları evde öldürülmüştü.

CNN Türk muhabiri İsmail Umut Arabacı’nın haberine göre boğazları kesilerek öldürülen kadınların katil zanlısı A.B. Bursa’da yakalanarak gözaltına alındı.

Anne kızın akrabası olduğu belirtilen A.B.’nin izine, Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri tarafından kamera görüntülerinden yola çıkılarak ulaşıldı.

ABD’de de 3 akrabaları öldürülmüştü

Cinayeti dünyaya A. B.’nin kız kardeşi Shaaza B.duyurmuştu.

Shaaza B., sosyal medyadan “Bıçaklamışlar… 40 seneden beri suçluları bulur, gazetelere manşet yapar, onları ifşa ederdi. Şimdi o ve kızı Halla’nın ismi manşetlerde… Bunu yapanlar, zulüm sizi bulacak” diyerek duyurmuştu.

Ayrıca Shaaza B.’nin yeğeni olan Deah B., eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve eşinin kız kardeşi Razan Muhammed Ebu Salha da ABD’de 2015 yılının şubat ayında silahlı saldırı sonucu katledilmişti.