Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadınlardan Nevin Yıldırım’ın davasına çağrı: ‘Onu aramızda görmek istiyoruz, gerçek adalet tesis edilmeli’

Kadınlardan Nevin Yıldırım’ın davasına çağrı: ‘Onu aramızda görmek istiyoruz, gerçek adalet tesis edilmeli’

HABER MERKEZİ – Kadın örgütleri ve avukatlar tüm kadınları Nevin Yıldırım’ın 14 Eylül’de görülecek temyiz duruşmasına katılmaya davet etti. Duruşmaya katılacak avukatlardan Diren Cevahir Şen, “Erkek adalet biz kadınların sesini duymak ve gerçek adaleti tesis etmek zorunda” dedi.

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünde yaşayan 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012 günü kendisine silah zoruyla cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i öldürmüştü.

Yıldırım’ın o günden bu yana tutuklu olarak yargılandığı davanın temyiz duruşması 14 Eylül’de Yargıtay’da görülecek.

Kadın örgütleri ve avukatlar, özsavunmada bulunan kadınların sembolü haline gelen Nevin Yıldırım’ın duruşması için tüm kadınlara katılım çağrısında bulundu.

Çok sayıda kadın örgütü ve avukat Yıldırım’a destek olmak amacıyla “Erkek adalet değil gerçek adalet” talebiyle davada olacak.

“Erkek adalet gerçek adaleti tesis etmek zorunda”

Diren Cevahir Şen

Davaya katılacak olan avukatlardan Diren Cevahir Şen, kadınların şiddet döngüsünün içine devletçe ve toplumca aynı anda itildiği bir dünyada kurtuluşlarının kadın dayanışmasıyla gerçekleşeceğini söyledi ve dayanışma çağrısında bulundu:

Onun için, hadi yaşadığı hiçbir şeyi kendi arzusu ile yaşamayan, silah zoruyla tecavüze erkek şiddetinin her çeşidine uğrayan Nevin’in sesi olmaya Ankara’ya gidelim. Erkek adalet biz kadınların sesini duymak ve gerçek adaleti tesis etmek zorunda. Toplum da kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesini tanımak, içine sindirmek zorunda. Bu ancak bizim bir araya gelip kadın dayanışmasını büyütmemizle, alanları doldurmamızla mümkün olacaktır.

“Kadınlar erkek adalet karşısında eşitsiz”

Nevinle Dayanışma İnisiyatifi, yaptıkları yazılı açıklama ile Yıldırım’ın yaşadığı süreç ve duruşmasının ‘haksız’ bir süreç olduğunu vurguladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kadınları öldüren, tecavüz eden erkeklere en küçük bahanelerle her türlü indirim ve beraatı veren erkek yargı, Nevin’e ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi dahi uygulamayarak, kadınların erkek adalet karşısındaki eşitsizliğini bir kez daha yüzümüze çarptı.

Nevin gibi erkek şiddetinden kurtulma yollarının kapatıldığı, tecavüzcüyü engellemek yerine kadınların suçlandığı, kadının toplumsal cendere içine itilerek, yaşayan bir ölü haline getirildiği ‘haksız’ süreci görüyoruz. Erkek şiddetine ve erkek adalete karşı Nevin’i yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. 14 Eylül 2017’de saat 10.00’da Yargıtay’da görülecek temyiz duruşmasında Nevin’in yanında olacağız. Nevin Yıldırım’a özgürlük demek için 14 Eylül günü 09.30’da Yargıtay’da buluşuyoruz.

“Umarım asıl ve suç ve suçlular konuşulur”

Melek Özman

Filmmor yönetmenlerinden Melek Özman da “Yıldırım kadınların yaşam hakkı korunmadığı aksine kadınların yaşamlarına örgütlü olarak kastedildiği için kendi yaşamını savunmak durumunda kaldı” diye konuştu.

Temyiz taleplerini yineleyen Özman, “Artık Nevin aramıza döner umarım ve asıl suç ve suçlu konuşulur” dedi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Vietnam’da 6 bin tekstil işçisi grevde
Sonraki Haber
'Bu, erkeklerin oyunu' demişlerdi: Bundesliga'da ilk maçını yöneterek tabuları yıkan kadın hakem