Ana SayfaGüncel‘Karıştır-barıştır’ uygulaması bu kez de Kırıklar Cezaevi’nde

‘Karıştır-barıştır’ uygulaması bu kez de Kırıklar Cezaevi’nde

HABER MERKEZİ – Tarsus Cezaevi’nin ardından bu kez de Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 12 Eylül askeri darbesinin ürünü olan “karıştır-barıştır” isimli uygulamanın devreye konulduğu belirtiliyor. Cezaevinde tutuklu bulunan Sertaç Kılıçarslan isimli tutuklu, “bizleri Fethullah Gülen Cemaati’nden tutuklu olanlarla, adli tutukluların arasına koydular” diye aktardı.

12 Eylül askeri darbe ürünü olan “karıştır-barıştır” uygulamasının Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde devreye konulmasının ardından aynı uygulamanın İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde de hayata geçirildiği öğrenildi.


Tarsus Cezaevi’nde 12 Eylül uygulaması: IŞİD’liler siyasi tutuklularla aynı koğuşa konuluyor

Buna göre cezaevinde tutulan Sertaç Kılıçarslan’ın kardeşi Meryem Temel, Kurban Bayramı’nın 4. günü yapılan açık görüşte ağabeyinin aktardığı hak ihlallerini anlattı.

Kılıçarslan’ın 24 siyasi tutuklunun tutulduğu 9 koğuşun Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçesiyle ikiye bölündüğünü aktardığını belirten Temel, 10 kişinin C bloğa 14 kişinin ise A bloğa gönderildiğini söyledi.

Temel, ağabeyinin anlatımlarını şöyle aktardı:

Koğuşların arasında boşluk kalacak şekilde iletişimimizi kestiler. Diğer bloğa gönderilen arkadaşlarımızdan haber alamıyoruz. Yine bizleri Fethullah Gülen Cemaati’nden tutuklu olanlarla, adli tutukluların arasına koydular. ‘Karıştır-Barıştır’ yöntemi ile bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Birbirimizle temasımız kesildi. 3’er kişilik koğuşlarda tutuluyoruz. Haftanın iki günü koğuşlarımıza keyfi bir şekilde baskın yapılıyor. Fiziki temas yok ama eşyalarımız, kitaplarımız dağıtılıyor. Çok aciz, korkak, verimsiz bir sistem. Bütün kamuoyuna duyurulsun. Burada yapılmak istenen kimsenin yararına olan bir şey değil.