Ana SayfaKadınKendisini sistematik olarak cinsel saldırıya maruz bırakan erkeği öldüren kadına tahliye

Kendisini sistematik olarak cinsel saldırıya maruz bırakan erkeği öldüren kadına tahliye

HABER MERKEZİ – İstanbul’da kendisini sistematik olarak cinsel saldırıya maruz bırakan kayınpederini özsavunma kullanarak öldüren ve 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan kadın tahliye edildi.

İstanbul’un Beykoz ilçesinde kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan 69 yaşındaki kayınpederi A.Y.’yi meşru savunma hakkını kullanarak öldüren kadının haksız tahrik altında “kasten öldürme” suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava görüldü.

Kartal’da bulunan İstanbul Adliyesi’ndeki 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu yargılanan kadın, avukatı Aydın Mollaoğlu ve taraf yakınları katıldı.

2011’den itibaren sistematik saldırı

Duruşmada savunma yapan kadın, A.Y.’nin kendisini sistematik olarak cinsel saldırıya ve sözlü tacize maruz bıraktığını belirterek, yaşananları şöyle anlattı:

Olay tarihinden önce evlendiğimiz 2011 yılından itibaren kayınpederim olan maktül sürekli olarak beni elle ve sözlü taciz etmeye başladı. 2012 yılında eşim cezaevinde bulunduğu sırada bana zorla fiilen tecavüz etti. Bu olayı yakın çevremde hiç kimseye söyleyemedim.

“Çocuğumla tehdit edip şiddet uyguladı”

Kadın, olay günü eve geldiğinde A.Y.’nin kendisi ile birlikte olmak istediğini karşı çıktığında ise çocuğunu öldürmekle tehdit ederek şiddet uyguladığını söyledi.

Ardından çocuğunu da alarak abisinin evine gittiğini ve silah alarak geri döndüğünü belirten kadın, “Amacım kendimi öldürmekti, ancak çocuğum gözümün önüne gelince yapamadım. Kayınpederimin başına silahla bir el ateş ettim, sonra polisi aradım. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

A.Y.’nin eşi de pek çok kez tacize şahit olduğunu ve bunu söylediği için A.Y. tarafından şiddete maruz kaldığını söyleyerek kadının anlattıklarını teyit etti.

Bunun üzerine söz alan sanık avukatı Aydın Mollaoğlu, “Müvekkil devam eden cinsel saldırının devam edeceği muhakkak olduğu dönemde tehdit ve korku içerisinde işlediği eylem bakımından meşru müdafaa şartları vardır. Huzurda dinlenen maktülün eşi ve diğer tanıklar maktülün eğilimini ortaya koymuşlardır. Ölmesi toplum için hayırlı olmuştur. Kimse arkasından hayırla yad etmemektedir. Müvekkilin bir yaşında çocuğu vardır, kaçmamıştır, kaçacak hali de yoktur. Deliller toplanmıştır. Tahliyesini ve beraatini talep ederiz” şeklinde konuştu.

Ara kararını açıklayan mahkeme, kadının cezaevinde geçirdiği süre, anne bakımına muhtaç çocuğun bulunması, karartılacak delil durumunun olmaması ve kaçma şüphesinin bulunmamasını göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için erteledi.