Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: “Zafer Çağlayan bu olayın görünen yüzü”

Kılıçdaroğlu: “Zafer Çağlayan bu olayın görünen yüzü”

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’deki Rıza Sarraf davasına eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın dahil edilmesine ilişkin “Çağlayan, bu büyük yolsuzluk olayı ve soruşturmasının sadece görünen yüzüdür. Adalet Bakanı’nın ABD’ye sık sık gitme nedenini de ortaya çıkardı. Gülen’in iadesi için değil bu dosya için gidiyormuş” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’deki Rıza Sarraf davasına eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın sanık olarak eklenmesine ilişkin, “Zafer Çağlayan’ın bu dosyaya eklenmesi bu olayın sadece görünen yüzüdür” dedi.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’e konuşan Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık sürecini ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk olayı’ olarak nitelendirdi ve şunları söyledi:

Bir hükümetin, devleti nasıl soyduğuna hep birlikte ülke olarak tanıklık ettik. O nedenle dönemin bakanı Zafer Çağlayan’ın hazırlanan iddianame ile bu yolsuzluk davasına eklenmesi, olayın sadece görünen yüzüdür.

“‘Paraları sıfırladın mı’ denmesi hafızalardan silinmeyecektir”

Bir banka müdürünün evindeki ayakkabı kutusundan çıkan paraları hatırlatan CHP lideri “Bir bakana 700 bin liralık saat verilmiş ve kanıtlanmıştır. Alınan ve verilen rüşvetlerin tamamı ses kayıtlarıyla, banka hesaplarıyla kanıtlanmıştır. Dönemin Başbakanı’nın telefonda oğluna, “Paraları sıfırladın mı” demesi, hafızalardan silinmemiş ve silinmeyecektir” diye konuştu.

“İktidar partisi yolsuzluk yapanların yargılanmasını engelledi”

“Bu kadar açık ve net yolsuzluk yapan bakanlar iktidar partisi milletvekilleri tarafından Yüce Divan’a gönderilmeyerek yargılanmaları engellenmiştir” diyen Kılıçdaroğlu dosyaların kapatıldığını ve bunun suça ortak olmak anlamına geldiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluğu kendileri yaptılar hep birlikte, kendileri kapattılar hep birlikte” yorumunda bulundu.

“ABD’ye gitme nedenleri Gülen değil, Sarraf dosyasıydı”

17-25 Aralık’ta adı geçen bakanların bir daha ABD’ye gidemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Çağlayan’la ilgili bu gelişmeden sonra bırakın ABD’yi yurtdışına bile çıkamazlar” dedi ve şöyle bir iddiada bulundu:

Aslında bu gelişme, Adalet Bakanı’nın ABD’ye sık sık gitme nedenini de ortaya çıkardı. Adalet Bakanı’nın sık sık ABD’ye gitmesinin nedeni 15 Temmuz darbe girişiminin hesabının sorulması için Gülen’in iadesinin sağlanması amacıyla değil, Sarraf dosyasını kapatmak içindi. Bütün amaçları, gündemleri buydu.

‘Adalet ihtiyacı ‘Adalet Yürüyüşü’nü doğurdu’

Tüm gelişmeler ışığında ortaya çıkan adalet ihtiyacı sebebiyle ‘Adalet Yürüyüşü’nü düzenlediklerini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle noktaladı:

Bank Asya’nın önünden geçenler hapiste, bankanın kurulmasına önayak olanlar el üstünde tutuluyor. FETÖ suçlamasıyla çok sayıda güçsüz insan hapiste, sırtı kalın ve parası pulu olan gerçek suçlular dışarıda. Hangi adaletten, hangi ahlaktan, hangi inançtan söz ediyorlar.