Ana SayfaDünyaKolombiya hükümetine göre “ELN ile kalıcı barış yolu daha zor görünüyor”

Kolombiya hükümetine göre “ELN ile kalıcı barış yolu daha zor görünüyor”

HABER MERKEZİ – Kolombiya hükümetine göre FARC’ın tamamen silahsızlandırılması ve sivil hayata katılmaya başlamasının ardından bölgede en aktif gerilla kuvveti haline gelen ELN ile “kalıcı barış yolu daha zor görünüyor”.

Kolombiya hükümeti, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’yle (FARC) yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından ülkedeki en büyük gerilla grubu olan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile Şubat’ta müzakerelere başlamış, 5 Eylül’de de üç aylık geçici ateşkes konusunda anlaşmaya varmıştı.

Kolombiya Başkanı Juan Manuel Santos adına görüşmelere katılan Juan Camilo Restrepo, Reuters’a verdiği röportajda ELN’yi ‘çok radikal bir ideolojik grup’ olarak nitelendirerek “Geçici süreli anlaşmaya rağmen, müzakerelere pragmatist bakan FARC gibi olmayan ELN ile kalıcı barış yolu daha zor görünüyor” dedi.

ELN sorunun kendisinden kaynaklandığına dair iddiayı reddetmişti

Aynı zamanda eski Ekonomi Bakanı olan Restrepo, “ELN’nin bozuk emir komuta zincirinin ve şehirlerde sahip olduğu büyük desteğin barışı zorlaştırdığını” iddia etti ve “Ateşkes süresince Kolombiya Silahlı Kuvvetleri’nin ELN ile çatışmayacağını fakat ‘eğer illegal madencilik veya uyuşturucu kaçakçılığı yaparlarsa bütün güçlerini kullanmaktan çekinmeyeceklerini” söyledi.

ELN adına görüşmelere katılan Pablo Beltran ise daha önce yöneltilen benzeri eleştiriler karşısında emir komuta zincirinin zayıf olduğunu reddetmiş ve ‘2 bin kişilik grubun birlik olduğunu’ söylemişti.


Karınca Dış Haberler

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ırkçı saldırı: Cenaze defnedildiği mezarlıktan çıkartıldı
Sonraki Haber
Cenazeye ırkçı saldırı: Soylu HDP'lilerle görüştü, Tuğluk ailesi ‘Onurumuza saldırı’ deyip cenazeyi çıkarttı