Ana SayfaGüncelKriz savaş ticaretini de vurdu: Almanya Türkiye’ye silah satışını beklemeye aldı

Kriz savaş ticaretini de vurdu: Almanya Türkiye’ye silah satışını beklemeye aldı

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanı, yaşanan siyasi gerilim nedeniyle Türkiye’ye silah ihracatı başvurularının bekletildiğini açıkladı.

Berlin-Ankara arasındaki gerginlik ve krizlere rağmen, Almanya’nın 2017 yılının ilk 8 ayında 25 Milyon euro değerinde silahı Türkiye’ye sattığı, Yeşiller Partisi’nin verdiği soru önergesi ile ortaya çıkmıştı.

Almanya Ekonomi Bakanlığı’nın bu verileri paylaşmasının ardından Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye hükümetiyle yaşanan siyasi gerilim nedeniyle Türkiye’ye silah ihracatı başvurularının bekletildiğini açıkladı.

DW Türkçe’deki habere göre Alman basınına konuşan Gabriel, “Türkiye’nin şu sıralar bize silah satışına yönelik yaptığı başvuruları, ki bunların sayısı hiç az değil, beklemeye aldık” dedi.

Bu başvurulara yönelik bir sorumluluk taşınmadığını ifade eden Gabriel, Bakan, uluslararası sözleşmeler uyarınca bağlı kalınması gereken ancak içeriğini silahların oluşturmadığı bazı ihracatların ise bekletilemediğini söyledi.

Alman vatandaşlarına uyarı

Ayrıca Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Almanya’nın Türkiye’de tutuklu bulunan Alman vatandaşları konusunda yapabileceklerinin sınırlı olduğunu da belirtti.

Gabriel, Türkiye’ye yapılacak seyahatlere ilişkin bir kez daha uyarıda bulunarak, “Türkiye seyahatlerinde daha da dikkatli olunması gerektiğini” ifade etti ve Türkiye seyahat edeceklerin Dışişleri Bakanlığı’nın seyahat ve güvenlik duyurularını dikkatlice okumasını tavsiye etti.


Krize rağmen savaş ticareti: Almanya 8 ayda Türkiye’ye 25 milyon euroluk silah sattı

Previous post
HDP Kadın Meclisi'nden kampanya: 'Bu böyle gitmez, kadınlar izin vermez!'
Next post
Erdoğan'dan Esad açıklaması: Görüşmedim, görüşmeye de pek niyetim yok