Ana SayfaGüncelKrizin nedeni bu kez de ‘Öcalan posteri’: Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

Krizin nedeni bu kez de ‘Öcalan posteri’: Almanya Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

HABER MERKEZİ – Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Kürt Festivali’nde Abdullah Öcalan için özgürlük isteyen pankart nedeniyle Almanya Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı.

Almanya ile Türkiye arasında haftalardır devam eden kriz başlıklarına bir yenisi daha eklendi.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre Köln’de düzenlenen Kürt Festivali’nde PKK lideri Abdullah Öcalan için özgürlük isteyen ‘Free Öcalan’ yazan bir pankartın uçakla gökyüzünde dolaştırılmasının ardından Almanya Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan bir de yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

Festival adı altında düzenlenen sözkonusu propaganda faaliyeti sırasında, Almanya’daki mevzuata göre yasak olmasına rağmen, PKK terör örgütünün sembollerinin kullanılmasına, elebaşı Öcalan’ın posterlerinin açılmasına ve PKK’nın halihazırdaki elebaşılarından birinin de terörü öven mesajının okunmasına gözyumulmuştur. Köln’deki faaliyetin Alman yetkililerin bu tür düzenlemelere izin vermeyecekleri yönündeki açıklamalarından sonraki ikinci faaliyet olması da dikkat çekicidir. Almanya’nın terörle mücadelede izlediği bu çifte standartlı tutum, terörizmle küresel mücadele adına kaygı vericidir. Almanya’yı terörün her türüne karşı ilkeli bir duruşa davet ediyoruz.