Ana SayfaGüncel‘Kürt kökenli vatandaşlardan oy istiyoruz’ diyen Kılıçdaroğlu: HDP’yle niye ittifak yapalım

‘Kürt kökenli vatandaşlardan oy istiyoruz’ diyen Kılıçdaroğlu: HDP’yle niye ittifak yapalım

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP ile ittifak yapacakları iddiasını reddetti. “Kürt kökenli vatandaşlardan oy istediklerini” belirten Kılıçdaroğlu, “Biz HDP ile niye ittifak yapalım” diye konuştu. HDP’nin tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ise Temmuz ayında yaptığı açıklamada, ‘iki parti arasında ittifak yapmaktan ziyade toplumsal kesimlerin mutabakatını ve mücadele birliğini sağlamanın önemli olduğunu’ söylemişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Halkların Demokratik Partisi’yle (HDP) seçim ittifakı yapıp yapmayacağı konusuna dair konuştu.

2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’yle ittifak yapacakları iddiasını reddeden CHP lideri, “Biz niye ittifak yapalım; biz CHP’yiz” dedi.

NTV yayınında konuşan Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Biz niye ittifak yapalım; biz CHP’yiz. Ha şunu sorarsanız: ‘Kürt kökenli vatandaşlardan oy istiyor musunuz?’ Evet istiyoruz. Bütün vatandaşlardan oy istiyoruz. Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Mardin, İzmir. Herkesten oy isteriz. Bütün partiler vatandaştan oy isterler. ‘Şunu yapacağım. Bana oy ver iktidar olayım, şu sorunu çözeyim.’ Bunun için A partisi, B partisi ile ittifak yapmanın mantığı yok. Ama bazı çevreler kendilerine göre kurgu haberler yaparlar.

Demirtaş, “İttifaktan ziyade mücadele birliği sağlanmalı” demişti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutulduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden, Almanya Neue Zuercher Zeitung gazetesine Temmuz ayında verdiği röportajda, ‘ittifak’ konusuna dair de açıklamalarda bulunmuştu.

CHP ve HDP’nin birbirlerine yönelik eleştirilerinin ‘bu dönem için ertelenebileceğini’ belirten Demirtaş, ‘iki parti arasında ittifak yapmaktan ziyade toplumsal kesimlerin mutabakatını ve mücadele birliğini sağlamanın önemli olduğunu’ söylemişti.


‘CHP ve HDP birbirlerine eleştirilerini erteleyebilir’ diyen Demirtaş: Önemli olan mücadele birliği

Previous post
Kılıçdaroğlu'ndan 'SİHA' açıklaması: Olay aydınlatılmalı, teröristse çıkarlar belgesini koyarlar
Next post
Ankara’ya gelen Avrupa Konseyi heyetinden Türkiye’ye uyarı