Ana SayfaGüncel‘Madımak, Maraş ve Sivas katliamlarının bir devamı, saldırıdan hükümet sorumlu’

‘Madımak, Maraş ve Sivas katliamlarının bir devamı, saldırıdan hükümet sorumlu’

HABER MERKEZİ – Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıyı değerlendiren PSADK Diyarbakır Şube Başkanı Cafer Koluman, saldırının organize olduğunu belirterek, “Olayın sorumlusu hükümettir” dedi. Koluman, saldırıyı Madımak, Maraş ve Sivas katliamlarının bir devamı olarak değerlendirdi.

Tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yönelik ırkçı saldırıya tepkiler sürüyor.

Saldırıya ilişkin konuşan Diyarbakır Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSADK) Başkanı Cafer Koluman, saldırının sorumluluğunun hükümette olduğunu belirterek, olayın ‘provokatif bir grubun saldırısı’ olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu vurguladı.

Saldırının Alevilere yönelik ilk saldırı olmadığını dile getiren Koluman, saldırıyı Madımak, Maraş ve Sivas katliamlarının bir devamı olarak değerlendirdi.

Saldırının organize olduğuna işaret eden Koluman, “Bir grup ırkçı kendini bilmezin kendiliğinden bir araya gelip böyle bir şey yapacağını söylememiz bizim siyaseti hiç bilmediğimiz anlamına gelir” dedi.

Saldırının yaşandığı akşam mezarlıkta toplanan gruba polisin müdahale etmediğini ifade eden Koluman, “Ülkede uçan kuşun sorumluluğunu üstlenenlerin saldıran bir gruba müdahale etmemesi şaşırtıyor” dedi.

Hükümetin “Spontane gelişmiş bir olay” yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Koluman, “Spontane geliştiğini kabul etsek dahi hükümetin sorumluluğu ortadan kalkmaz. Toplumda böyle bir olayın kendiliğinden yaşanmasını sağlayan bir politika yürütülüyor. Bundan yine hükümet sorumludur” diye konuştu.

Alevi ve Kürt kimliklerine yapılan saldırıların sürekli “provokatif bir grubun saldırısı” olarak nitelendirildiğine dikkat çeken Koluman, şunları söyledi:

Bu provokatif saldırılar sadece Alevileri ve Kürtleri mi buluyor? Türkiye’nin birçok mozaiği vardır. Neden sadece bu iki kimliğe inanılmaz saldırı yapılıyor? Bu milliyetçi erklere bunları sormak lazım. Olayın spontane olmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Beyni bu tür düşmanlıklarla aşılanmış bir gençliğin başka türlü hareket etmesi de beklenemez zaten. Aysel Tuğluk’un annesinin öldüğünü ve orada toprağa verileceğini bugün ülkedeki gençliğin çoğu bilmiyor bile. Nasıl oluyor da orada böyle bir grup toplanabiliyor.