Ana SayfaGüncelMahkemeye çıkmalarına sayılı günler kalan Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumları

Mahkemeye çıkmalarına sayılı günler kalan Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumları

HABER MERKEZİ – Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın ilk kez hakim karşısına çıkmalarına sayılı günler kalırken, sağlık durumları da gün geçtikçe kötüye gidiyor. Ev hapsindeki Esra Özakça eşi Semih Özakça’nın durumuna ilişkin “30’dan fazla kilo kaybıyla 57 kiloya düştüğünü” ifade ederken, Gülmen’in avukatı Engin Gökoğlu ise “Sağlık problemleri artmış ama morali iyiydi” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça 177 gündür açlık grevinde.

Eğitimcilerin tutuklanması sonrası açlık grevine başlayan ‘ev hapsi’nde olan Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın açlık grevi eylemi ise 102’nci gününde.

Esra Özakça, Twitter hesabından eşi Semih Özakça’nın Kurban Bayramı nedeniyle kaleme aldığı mesajı paylaştı.

Özakça’nın mesajı şöyle:

Bir bayramı daha direnişimizin coşkusuyla hapishane hücrelerinde karşılıyoruz. Umudun yok edilmeye çalışıldığı günlerde açlığımızla umudu büyütüyor; zafere her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz. OHAL koşullarında direnmenin, direnişi büyütmenin onuruyla bayramınızı kutluyor; özgür gelecek günlerin zafer coşkusuyla sıkıca kucaklıyorum.

Sağlık durumları

Açlık grevi süresince 10 kilo vererek 47 kiloya düşen Esra Özakça, kendisinin kas ağrıları ve kulak çınlaması gibi sağlık sıkıntıları çektiğini ve uyuyamadığını aktararak, eşinin sağlık durumu hakkında da bilgi verdi.

Cumhuriyet‘e konuşan Özakça, eşi Semih Özakça’nın yüzünün çöktüğünü, kulaklarında sürekli uğultu hissettiğini aktararak 30’dan fazla kilo kaybıyla 57 kiloya düştüğünü söyledi.

Nuriye Gülmen’in son durumuna ilişkin bilgileri aktaran avukat Engin Gökoğlu ise “Nuriye ile normalde masada görüşüyorduk ama bu sefer yatakta karşıladı bizi. Sağlık problemleri artmış ama morali iyiydi” dedi.

Gülmen’in oturup kalkarken acı çektiğini belirten Gökoğlu, 14 Eylül’de tüm aydın, sanatçı, milletvekillerinin ses olmaya çağırdığını söyledi.

İlk kez hakim karşısına çıkacak eğitimcilerin davası 14 Eylül Perşembe günü, saat 13.30’da, Ankara Adliyesi’nde görülecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
7 çocuğa sistematik cinsel istismara 261 yıl hapis cezası istendi
Sonraki Haber
Berberoğlu'nu cezaevinde ziyaret eden Kılıçdaroğlu'ndan açıklama