Ana SayfaDünyaMaria Kasırgası en güçlü düzeyde Karayipler’e ulaştı

Maria Kasırgası en güçlü düzeyde Karayipler’e ulaştı

HABER MERKEZİ – Atlantik Okyanusu’nda İrma Kasırgası’nın ardından Maria Kasırgası Karayip Adaları’na ulaşarak Dominika’yı etkiledi. Karaya ulaştığı anda kasırga ölçeğinin en güçlü düzeyi olan 5’inci kategorideki Maria Kasırgası’nın ulaştığı Dominika’nın başbakanı Roosevelt Skerrit, “Parayla satın alınabilecek her şeyi kaybettik” dedi.

Maria Kasırgası, Karayipler’de bulunan adalardan biri olan Dominika’ya ulaştı.

Dominika Başbakanı Roosevelt Skerrit, kasırga nedeniyle ülkenin ‘büyük hasara’ uğradığını belirterek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Parayla satın alınabilecek her şeyi kaybettik” ifadelerini kullandı.

Kasırganın Çarşamba günü Porto Riko’ya ulaşması bekleniyor

Dominika’ya Pazartesi gecesi ulaşan kasırganın kategorisinin, kasırga ölçeğinin en güçlü düzeyi olan 5’ten 4’e düşürüldüğü bildirildi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi’nin (NHC) açıklamasına göre, Maria’nın ilk olarak İrma Kasırgası sırasında tamamen boşaltılan Antigua ve Barbuda’ya ulaşması, Salı gecesi de Karayip Denizi’nin kuzey doğusuna ilerlemesi bekleniyor.

Açıklamada ayrıca, kasırganın Dominika adasının ardından Porto Riko’ya Çarşamba günü ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Maria için Karayipler’de yer alan Porto Riko, Guadeloupe, St. Kitts, Nevis ve Montserrat için uyarılar yapıldı.

Atlantik Okyanusu’nda ikinci bir kasırga olan Jose Kasırgası da, saatte 200 kilometreye ulaşan rüzgar hızıyla bölgede aktif halde.

Beşinci kategori kasırgalar evleri, ağaçları yıkıyor, araçları sürüklüyor

Hızı saatte 252 kilometreyi bulup bunu daha da aşan beşinci kategori kasırga oldukça yüksek boyutlarda hasara neden oluyor.

Önüne kattığı her şeyi darmadağın eden kasırga evleri, ağaçları yıkıyor, araçları sürüklüyor.

Kasırganın vurduğu yerler aylarca yaşanamaz hale geliyor. Devrilen ağaçlar ve elektrik direkleri nedeniyle kara yollarında büyük oranda ve aylarca sürebilecek ulaşım sıkıntısı yaşanıyor.