Ana SayfaGüncelMEB’den çocuklara ‘evlilik tavsiyesi’ veren ders kitabına savunma: İslam’da ateistle evlenilmez ki

MEB’den çocuklara ‘evlilik tavsiyesi’ veren ders kitabına savunma: İslam’da ateistle evlenilmez ki

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı ders kitaplarında yer verilen tartışmalı ifadeler ve konulara dair açıklamalarda bulunan MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, çocuklara ‘evlilik tavsiyeleri’ verilmesini ve ‘yasak evliliklerin’ sıralanmasını savundu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), lise 3’üncü ve 4’üncü sınıflarda okutulmak üzere hazırladığı ders kitabında yer alan tartışmalı ifadelerden biri de ‘yasak evlilikler’ ile ilgiliydi.

Kitabın ‘Kabul Edilemez Evlenme Çeşitleri’ başlığındaki ‘ateist, müşrik, mürtedle yapılan evliliklerin yasak olduğu’ söyleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Başkent Öğretmenevi’nde düzenlediği basın toplantısında, yeni müfredata ilişkin yaptığı açıklamada bu konuya dair de konuştu.

Durmuş, “Ateistle evlenmemenin yeni müfredatta tavsiye edilip edilmediğinin ve neden böyle bir tavsiyede bulunma ihtiyacının bulunduğunun” sorulması üzerine, tartışmalı ifadenin kitaplarda öğretilmesini şöyle savundu:

Ateistle evlenmeme müfredatta tavsiye ediliyor. Müslümanların ateistle evlenmemesi tavsiyesinde ben bulunmuyorum ki Allah bulunuyor. İslam’da evlilikle ilgili şartlardan birisi, ‘Müslüman Müslüman ile evlenir. Müslüman ehli kitapla evlenir. Müslüman Allah’a eş koşan birisiyle, kafirle evlenemez.’ İslam’da ateistle, müşrikle evlenilmez.

“Evde riyaset söz konusuysa, erkeğe itaat edilir”

Durmuş, müfredatta kadınların erkeklere itaat etmek zorunda olduğu iddiasını taşıyan konu için de, “Roller değişirse görev ve sorumluluklar değişir. Görev ve sorumluluklar değişirse roller de değişir. Bu aklın bir gereğidir. Evde riyaset söz konusuysa, erkeğe itaat etmek durumundadır” dedi.

“Cihatta ‘geri adım’ diye bir şey yok”

Durmuş, müfredatta ‘cihat’ kavramının yer almayacağı iddiasına ilişkin de, “Cihatta ‘geri adım’ diye bir şey yok. Biz niye koyduk bu kavramı? Kendini dine isnat eden, sözde dinsel gruplar var. Çalışmalarımızda yanlışı temizlemeye ve doğruyu inşa etmeye çalışırız” dedi.

 




Önceki Haber
Erdoğan ve Trump telefonda görüştü: 'İki lider BM toplantısında bir araya gelecek'
Sonraki Haber
Soylu yine 'kış'a işaret etti, yeni tarih verdi: Kasım'ın 20'sine kadar bizi seyredin