Ana SayfaDünyaMerkel: NATO üyesi Türkiye’ye silah satışı tamamen durmamalı

Merkel: NATO üyesi Türkiye’ye silah satışı tamamen durmamalı

HABER MERKEZİ – Almanya’nın Türkiye hükümetiyle yaşanan siyasi gerilim nedeniyle Türkiye’ye silah ihracatı başvurularının bekletildiğini açıklamasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel, NATO üyesi Türkiye’ye silah ihracının tamamen durmaması gerektiğini söyledi.

Berlin-Ankara arasındaki gerginlik ve krizlere rağmen, Almanya’nın 2017 yılının ilk 8 ayında 25 Milyon euro değerinde silahı Türkiye’ye sattığı, Yeşiller Partisi’nin verdiği soru önergesi ile ortaya çıkmıştı.

Almanya Ekonomi Bakanlığı’nın bu verileri paylaşmasının ardından Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye hükümetiyle yaşanan siyasi gerilim nedeniyle Türkiye’ye silah ihracatı başvurularının bekletildiğini açıklamıştı.


Almanya Türkiye’ye silah satışını beklemeye aldı


Gabriel’in açıklamalarının ardından ise Almanya Başbakanı Angela Merkel’den konuya ilişkin bir yorum geldi.

Merkel, Alman yayın kuruluşu NDR’ye verdiği söyleşide NATO’da müttefik oldukları Türkiye’ye silah ihracının tamamen durmaması gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye’ye daha sert bir seyahat uyarısı yapmak için hiçbir neden görmediğini ve seçeneklerin açık tutulacağını da belirtti.

Türkiye-Rusya arasında S-400 anlaşması

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Askeri Teknik İşbirliği’nden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, bu sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Rusya ve Türkiye’nin S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontratı imzaladıklarını duyurmuştu.


Putin’in danışmanı duyurdu: Türkiye’yle S-400 kontratı imzalandı