Ana SayfaGüncelMersin’deki sokak sanatçılarının belgeselini yapıyor: ‘Amaç onları görünür kılmak’

Mersin’deki sokak sanatçılarının belgeselini yapıyor: ‘Amaç onları görünür kılmak’

HABER MERKEZİ – Fotoğraf Sanatçısı Ali Osman Abalı, Mersin’deki sokak sanatçılarının yaşadığı zorlukları konu alan bir belgesel çalışması yapıyor. Abalı, alternatif ve halk için yapılan sokak sanatçılığının görülmesini sağlamak amacıyla böyle bir işe giriştiğini söyledi.

Mersin’de bir çok kültürel çalışmaya imza atan fotoğraf sanatçısı Ali Osman Abalı, şimdi de sokak sanatçılarının yaşadıkları zorluklar ve çalışma şartlarını konu alan fotoğraflarla bir belgesel çalışması yapıyor.

Abalı, bu projeye alternatif ve halk için yapılan sokak sanatçılığının görülmesini sağlamak amacıyla giriştiğini kaydetti.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Abalı, Mayıs ayında başladığı projenin bitmek üzere olduğunu söyledi.

Abalı, son dönemlerde şehirde sokak sanatçılarının arttığını ve halkın da buna yoğun bir ilgi gösterdiğini belirtti.

“Sokakta sanatın var olması taraftarıyım”

Yaklaşık 15 yıldır tiyatro ve fotoğraf sanatçılığı yaptığını bir kaç sergiye de imza attığını söyleyen Abalı, bu proje için 3 ay boyunca farklı sokak sanatçısı gruplarını izlediğini ve onlarla birlikte sokaklarda gezdiğini anlattı.

“Sokakta sanatın var olması taraftarlarından biriyim” diyen Abalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Belgesel grupların yaşadığı zorlukları, kitleler ile iletişimleri, amaçlarını konu alıyor. Yapacağım çalışmanın Mersin’de sokak sanatçılarını anlatacak bir iş olacağına inanıyorum.

“İktidar sanatı ve sanatçıyı desteklemiyor”

Abalı, iktidarın sanatı ve sanatçıyı fazla desteklemediğini ve bu yüzden sokaktaki sanatı desteklemenin oldukça değerli olduğunu vurguladı.

Belgesel çalışmasında 6 grubun yer aldığını ifade eden Abalı, sözlerini şöyle noktaladı:

Hem yaptıkları sanatı görünür kılmak hem de bir başka sanat dalında da onlara yer vermek istedim. Sadece Mersin’de değil dünyanın her yerinde bağımsız olarak bir şeyler yapmak isteyen sanatçılar her zaman zor durumda kalıyor. Bizim de amacımız yaptığımız çalışma ile o sanatçıları herkese tanıtmak olacak.

Previous post
Rize'de sel: Bir kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi mahsur
Next post
Onur Ünlü'nün son filmi 'Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok' Filmekimi'nde