Ana SayfaÇalışma YaşamıMevsimlik tarım işçisi bir kadının öldürüldüğü saldırıya ilişkin 7 gözaltı

Mevsimlik tarım işçisi bir kadının öldürüldüğü saldırıya ilişkin 7 gözaltı

HABER MERKEZİ – Samsun’da mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadıra düzenlenen ve 1 kadının hayatını kaybetmesi birinin de yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

Samsun’un Terme ilçesinde Urfa’nın Viranşehir ilçesinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadıra 7 Eylül’de bir grup tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti.

Samsun Valiliği ‘nin 36 yaşındaki Perihan Akın’ın hayatını kaybetmesi ve 27 yaşındaki Nurcan Patak’ın yaralandığı saldırıya ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında 7 kişiyi gözaltına alındı.

Valiliğin resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle:

Terme ilçesinde meydana gelen öldürme olayı ile ilgili olay anından itibaren süratle sürdürülen soruşturma sonucunda olayla ilgili oldukları değerlendirilen toplam 7 şahıs gözaltına alınmıştır. Soruşturma süreci devam eden bu üzücü olay, eldeki bilgi ve deliller ışığında siyasi, ideolojik saik gütmeyen, münferit değerlendirilmektedir. Elde edilen bilgiler ve şüpheli şahısların geçmiş dönemdeki suç kayıtları göz önüne alındığında meydana gelen öldürme olayının alkol ve uyuşturucunun etkisi ve av tüfeği ile ateş edilmesi sonucu işlenmiş olabileceği kanaatine varılmıştır.