Ana SayfaGüncelMHP’den ‘Bahçeli başkan yardımcısı olacak’ haberlerine yalanlama

MHP’den ‘Bahçeli başkan yardımcısı olacak’ haberlerine yalanlama

HABER MERKEZİ – Devlet Bahçeli’nin 2019’daki seçimler öncesinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardımcılığına getirileceği yönündeki haberlere MHP’den yalanlama geldi. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan tarafından yapılan açıklamada, konuya ilişkin haberler yalanlanırken, “Kahvehane dedikodularıyla beslenmiş, siyasi dolaplarla süslenmiş bu haber bir kötü niyetin yansıması, bir operasyonun enstrümanıdır” denildi.

Cumhurbaşkanı yardımcısının da partili olması için yasa değişikliği yapılacağı ve böylece AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli’yi yardımcısı yapmasının önü açılacağı yönündeki haberlere ilişkin MHP’den açıklama geldi.

Konuya ilişkin haberlerde, Erdoğan’ın, 2019 yılında yapılacak seçimi kazanabilmek için ittifak halinde olduğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve 15 Temmuz’un yıldönümündeki anma etkinliğine de katılan eski Başbakan Tansu Çiller gibi isimlere “Cumhurbaşkanı yardımcılığı” görevini önerebileceği iddia ediliyordu.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan tarafından yapılan açıklamada bu haberler yalanlandı.

MHP’nin ‘kelle başı parlamenter hesaplarıyla, kapalı kulis pazarlıklarıyla iktidara gelmeyi hedeflemediğini’ söyleyen Adan, “MHP’nin hükümetle olan ilişkilerini, milli beka meselesi çerçevesinde yürüttüğünü” kaydetti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, sert tepki gösterdiği ‘başkan yardımcılığı’ haberlerine ilişkin şunları söyledi:

Kahvehane dedikodularıyla beslenmiş, siyasi dolaplarla süslenmiş bu haber bir kötü niyetin yansıması, bir operasyonun enstrümanıdır. Bu haber, kirli bir paçavranın dağılan parçalarına yazılmış olsa bile onu dahi kirletebilecek kadar çürümüş bir zihnin ürünüdür.

Bazı gazeteciler, MHP’nin namuslu ve onurlu duruşunu, Sayın Genel Başkan’a gelecek bir koltuk teklifiyle ilişkilendirecek kadar basitleştiyse; bu Türk matbuat hayatı için acı verici ve umut kırıcı bir durumdur. Milliyetçi Hareket Partimizin değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli beyin ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın Parti kadrolarının gayretleriyle oluşan milli beraberlik ruhunu, tiraj ve reytinge çevrilecek magazinel bir malzeme olarak görmek; basın ahlak ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır.

Habere dair bir diğer ihtimal ise; kaleme alınan bu metnin, bir takım karanlık ağızların fısıltılarına dayanmasıdır. Ancak pusula şaşırtmaya çalışanlar, eğer bu haber görünümlü manipülasyon malzemesini başka ellerden teslim aldıysa; bu sefer de iş etiği gereği haber kaynaklarının doğruluğunu sorgulamalıdır. Aksi takdirde dikkatsiz, kabiliyetsiz ve kandırılmış gazeteciler değil; bir takım kötü niyetli kimselerin suç ortağı, kara propagandanın tetikçisi kabul edileceklerdir.

Basın mensuplarımızın üzerine düşen vazife; yazmaya başladıklarında kalemlerinden dökülen koyu izlerin mürekkepten mi, yoksa çamurdan mı olduğuna dikkat etmeleridir.