Ana SayfaDünyaNeo-Nazi yeraltı örgütü 10 kişiyi öldürmüştü: Hayattaki tek üyesine müebbet hapis istemi

Neo-Nazi yeraltı örgütü 10 kişiyi öldürmüştü: Hayattaki tek üyesine müebbet hapis istemi

HABER MERKEZİ – Almanya Federal Savcısı, neo-Nazi bir yeraltı örgütünün 2000 ve 2007 yılları arasında işlediği on cinayete yardım ettiği gerekçesi ile Beate Zschaepe isimli kadın için müebbet hapis cezası istedi.

Almanya Federal Savcısı, Nasyonel Sosyalist Yeraltı Örgütü’ne (NSU) yardım ettiği gerekçesiyle Beate Zschaepe isimli kadın için müebbet hapis cezası istedi.

Zschaepe,  2000 ve 2007 yılları arasında neo-Nazi NSU’nun aralarında sekiz Türkiyeli, bir Yunanistanlı ve bir Alman’ın bulunduğu 10 kişiyi öldürdüğü cinayetlere ve örgütün düzenlediği soygunlara yardım etmekle suçlanıyordu.

Reuters’ın haberine göre 42 yaşındaki kadın polisin ‘tesadüfen’ yeraltı örgütünü fark etmesinin ardından kendilerini öldüren iki arkadaşı ile birlikte cinayetlerde rol aldığını reddetti.

Avukatı, eylemsel olarak cinayetlerde yer almasa da arkadaşlarını durdurmadığı için Zschaepe’in kendisini ‘ahlaki olarak suçlu hissettiğini’ söyledi.

Norveç’te 77 kişiyi katleden Breivik Zschaepe’ye mektup göndermişti

Norveç’te düzenlediği saldırılarda 77 kişiyi katleden Anders Breivik’in, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının hayattaki sanığı Beate Zschaepe’ye bir mektup gönderdiği ortaya çıkmıştı.

‘Sevgili kız kardeşim’ diye başlayan mektupta Beate Zschaepe’nin duruşmaları aşırı sağcı propaganda yapmak için kullanması istenmişti.

Zschaepe yargılandığı süre boyunca hiç konuşmadı.


Karınca Dış Haberler