Ana SayfaGüncelOHAL Komisyonu’ndan KHK ile kapatılan TV10’nun başvurusuna ret

OHAL Komisyonu’ndan KHK ile kapatılan TV10’nun başvurusuna ret

HABER MERKEZİ – OHAL Komisyonu, KHK ile kapatılan TV10’nun başvurusunun “KHK listesinde adı yok” diyerek reddetti.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan TV10’unun yeniden açılması yönünde, avukatlar aracılığıyla Olağanüstü Hal (OHAL) Komisyonu’na başvuru yapılmak istendi.

Ancak 668 sayılı KHK ile kapatılan TV10’nun başvurusu, “KHK listesinde adı yok” gerekçesiyle reddedildi.

Bunun üzerine avukatlar Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin ile Alevi kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Büyükşahin, “OHAL İnceleme Komisyonu, mağduriyetleri gidermek adına kuruldu. Biz başvuru yapmak için geldik. KHK listesinde adımızın olmadığını söylediler. Ama elimizdeki tutanaklarda KHK ile kapatıldığımız yazılıyor. Sonra öğrendik ki Başbakanlığa bağlı bir komisyon tarafından kapatılmış” ifadelerini kullandı.

Kanalın lisans ve mallarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından apar topar 246 bin TL fiyatla satışa çıkarıldığına dikkat çeken Büyükşahin, şöyle devam etti:

Halbuki Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) başvuru yaptığınızda 80 bin dolar lisans parası ödemek zorundasınız. Bu televizyonunu TÜRKSAT’ta 239 bin liraya yakın depozitosu var. TV10 bugün kapatılmamış olsaydı ve biz satmaya kalksaydık daha fazla tutardı. Minareyi çalan kılıfı bulmuş. Bizi KHK ile kapatarak TMSF satışına onay veren aslında bu televizyonu kime satacaklarını belirlemişlerdir zaten. Yandaşlarına peşkeş çekmek için.

 

Ardından söz olan TV10 avukatlarından Zülfükar Erden ise hukuki sürece ilişkin şu bilgileri verdi:

TV10 kapatıldıktan sonra bütün hukuki girişimlerde bulunduk. En son, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurma kararı aldık. Ancak AİHM ve Anayasa Mahkemesi (AYM), mağduriyetleri gidermek için oluşturulan OHAL Komisyonu’nu gösterince başvurmak için bugün buraya geldik. Bize ‘sizin başvurabileceğiniz bir yer yok’ dediler. Bizim şuan önceliğimiz TMSF ile satışa çıkarılan malların satışını engellemek için tedbir talebi için duruşma hazırlığına başladık.


‘Kapatılan basın kuruluşlarının malları iktidara yakın şirketlere mi satılacak?’


Ne olmuştu?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le birlikte birçok basın kuruluşu kapatılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise kapatılan basın kuruluşlarının (İMC TV, TV 10, Jiyan TV, Azadi TV, Radyo Nur, Meydan, Yayına Bakış, Yeni Hayat, Kocaeli Manşet, Demokrat Gebze Gazetesi, Dost Ajans) mallarının TMSF tarafından satışa çıkarıldığı açıklanmıştı.

Söz konusu basın kuruluşlarından İMC TV, TV 10, Yeni Hayat TV, Jiyan TV, Azadi TV ,Gün TV ve Van TV’nin ise el konan demirbaşlarının iadesi konusunda OHAL Komisyonu’na başvuru yapmalarının önünün kapatıldığı öğrenilmişti.

Previous post
Gerçeküstü anımsamalar - Arif Altan
Next post
🎬 | Liam Neeson'ın 'son' aksiyon filmi 'The Commuter'dan fragman