Ana SayfaDünya‘Oy vereceğiz’: Bağımsızlık yanlısı öğrenciler Katalonya’daki Barcelona Üniversitesi’ni işgal etti

‘Oy vereceğiz’: Bağımsızlık yanlısı öğrenciler Katalonya’daki Barcelona Üniversitesi’ni işgal etti

HABER MERKEZİ – Katalonya hükümet binalarının İspanya polisi tarafından ‘bağımsızlık referandumunu engellemek’ amacıyla basılmasının ardından Barcelona Üniversitesi öğrencileri ve bağımsızlık yanlıları ‘üniversitenin kalıcı olarak işgal edildiğini’ duyurdu.

Katalonya Özerk Yönetimi’nin İspanya hükümeti onaylamamasına ve yaptırım uygulayacağını söylemesine rağmen 1 Ekim’de  ‘bağımsızlık referandumu’na gideceğini açıklaması üzerine İspanyol polisi referanduma sayılı günler kala, Katalonya hükümet binalarına baskın düzenlemişti.

Sabah saatlerinde baskında gözaltına alınan 15 Katalan yetkiliden 9’u serbest bırakılırken, altı yetkili ‘resmi görevi istismar etme, yolsuzluk ve itaatsizlik’ iddiaları ile mahkemeye sevk edildi.

Baskın üç gündür ‘insan hakları ve demokrasi ihlali’ olduğu gerekçesiyle Katalonya ve İspanya’nın çeşitli yerlerinde protesto ediliyordu.

Bugün de Barcelona Üniversitesi öğrencileri, hak savunucuları ve bağımsızlık yanlıları ‘üniversiteyi kalıcı olarak işgal ettiklerini’ duyurdu.

Öğrenciler ‘oy verme haklarına edilen müdahale’ yüzünden gerçekleştirdikleri işgal eylemini Katalonya’nın her yerinde düzenlenecek yürüyüşler ile sokağa taşıyacaklarını açıkladı.

Katalonya bayrakları açan öğrenciler, ‘Oy vereceğiz’ ve ‘Özgür Katalonya’ sloganları atıyor.


Karınca Dış Haberler