Ana SayfaGüncelÖzdemir: ‘Gerçekçi olun, Türkiye Erdoğan’la AB üyesi olamaz’

Özdemir: ‘Gerçekçi olun, Türkiye Erdoğan’la AB üyesi olamaz’

HABER MERKEZİ – Almanya’da Yeşiller Partisi’nin Eş Başkanı Cem Özdemir, Avrupa Birliği’nin gerçekçi bir dış politika yürütmesini istediğini belirterek “Türkiye’nin Erdoğan’la AB üyesi olamayacağını” söyledi. Özdemir ayrıca, Türkiye’ye silah satışının durdurulması gerektiğini savundu.

Almanya’da Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve liste başı adayı Cem Özdemir, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin AB ile ‘geleceğini’ ve son dönemde iki ülke arasında tartışma konusu olan silah satışı hakkında yorumlarda bulundu.

Avrupa Birliği’nin dış politikada ‘değerlere dayalı gerçekçiliğin’ benimsenmesi gerektiğini söyleyen Özdemir, Berlin’deki Alman Dış Politika Cemiyeti’nde yaptığı konuşmada, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi otoriter liderlere daha kararlı davranılmasından yana olduğunu” belirtti.

Özdemir, yine de “Dünyamızın Putin ve Erdoğanları ile konuşulması” gerektiğini ifade etti.

“Erdoğan yönetimi altında Türkiye AB üyesi olamaz”

DW Türkçe‘de yer alan habere göre Türkiye ile tam üyelik görüşmelerine son verilmesine karşı olduğunu açıklayan Özdemir, “Aksi takdirde Türkiye’deki Avrupa yanlılarını yüzüstü bırakmış olacaklarını” vurguladı.

Özdemir, “Erdoğan’ı hedef alan ekonomik önlemlerin daha etkili olacağını ve Türkiye’nin Erdoğan yönetimi altında Avrupa Birliği üyesi olamayacağını” da sözlerine ekledi.

“Türkiye’ye silah satılmasın”

Cem Özdemir, Suudi Arabistan ve NATO müttefiki Türkiye’ye askeri malzeme satılmamasını ve silah ihracatını onaylama yetkisinin ise Ekonomi Bakanlığı’ndan alınıp Dışişleri Bakanlığı’na verilmesini talep etti.

Yeşiller’in koalisyon ortağı olması durumunda Cem Özdemir’in adı muhtemel dışişleri bakanı adaylarından biri olarak geçiyor.