Ana SayfaGüncelÖZGÜR GÜNDEM DAVALARI | Gazeteci Tuğrul Eryılmaz’a ceza istemi

ÖZGÜR GÜNDEM DAVALARI | Gazeteci Tuğrul Eryılmaz’a ceza istemi

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni” kampanyasına katılan gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ın “Örgütlerin suçlarını basma ve yayınlama” suçundan cezalandırılması istendi.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ın yargılandığı dava Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada mütalaa veren savcı, Eryılmaz’ın “Örgütlerin suçlarını basma ve yayınlama” iddiasıyla cezalandırılmasını istedi.

Eryılmaz’ın avukatları Özcan Kılıç ve Hazal Pekşen Demirhan ek süre talep etti.

Gazeteci Eryılmaz ise avukatlarının beyanına katıldığını söyledi.

Talebi kabul eden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 20 Ekim’de görülmesine karar verdi.

Özgür Gündem Davaları

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyası 3 Mayıs 2016’da başladı.

7 Ağustos 2016’da sona eren dayanışma kampanyasına katılan 56 nöbetçi yayın yönetmeninden 50’sine soruşturma açıldı, bu soruşturmaların 38’i davaya dönüştü.

38 nöbetçi yayın yönetmeni 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 7/2 maddesi (Örgüt propagandası yapmak) ve 6. maddesini (Örgütlerin bildiri veya açıklamalarını basma veya yayınlamak) ihlalden yargılanıyor.

Özgür Gündem soruşturması kapsamında açılan 38 davanın hepsinde Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya da sanık.