Ana SayfaGüncelÖZGÜR GÜNDEM DAVALARI | Oyuncu Jülide Kural’ın cezası onandı

ÖZGÜR GÜNDEM DAVALARI | Oyuncu Jülide Kural’ın cezası onandı

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni” kampanyasına katılan oyuncu Jülide Kural’ın aldığı 1 yıl 3 aylık hapis cezası onandı.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan oyuncu Jülide Kural’ın aldığı 1 yıl 3 aylık ceza ile 6 bin TL’lik para cezası İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Mahkeme onama kararında, “İncelenen dosyaya göre verilen hükümlerde usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı anlaşıldığından, istinaf başvurusunda bulunan sanık müdafilerinin ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla CMK’nın 280/1-a maddesi gereğince istinaf başvurusunun ayrı ayrı esastan reddine, dosyanın hükümleri veren İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine” ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

“Terör örgütlerinin açıklamalarını yayınlamak” ve “Örgüt propagandası yapmak”  iddiası ile İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Jülide Kural’a, mahkeme 6 bin TL para cezası ve 1 yıl 3 ay hapis cezası vermişti.

Mahkeme, Kural’ın cezasının 2 yıl ertelenmesine de karar vermişti.

Previous post
SONAR'dan seçim anketi: AKP'nin oyları düşüşte, Meclis'e 5 parti giriyor
Next post
Belgeselci Mehmet Aksoy Rakka'da yaşamını yitirdi