Ana SayfaToplumsal CinsiyetÖzsavunmaya tahliye: Şiddet gördüğü eşini öldürdüğü için müebbetle yargılanan kadın tahliye edildi

Özsavunmaya tahliye: Şiddet gördüğü eşini öldürdüğü için müebbetle yargılanan kadın tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Kendisine sistematik şiddet uygulayan eşini öldüren ve müebbet hapis cezasıyla yargılanan Sevinç Akkaya tahliye edildi.

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yıllardır kendisine sistematik şiddet uygulayan eşini öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanan Sevinç Akkaya, dördüncü duruşmasında tahliye edildi.

Mahkeme heyeti, Sevinç Akkaya’nın cinayeti ağır tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezayı önce 18 yıla, ardından cezaevindeki iyi hali göz önünde bulundurarak da 15 yıla indirdi.

Son olarak, dava bir üst mahkemede sonuçlanıncaya kadar kaçma halinin bulunmayacağı ve cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak, Sevinç Akkaya’nın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Ne olmuştu?

19 Aralık 2016’da Manisa Saruhanlı’da meydana gelen olayda, Sevinç Akkaya kendisine fiziksel şiddet uygulayan eşi Mevlüt Akkaya’yı, evinin duvarında asılı olan av tüfeği ile vurmuştu.

Mevlüt Akkaya hayatını kaybederken, olayın ardından Sevinç Akkaya, sevk edildiği adliyede tutuklanmıştı.




Önceki Haber
'Fırat Kalkanı'ndaki gruplar arasında çatışma
Sonraki Haber
Kod adı 'Abi'ymiş: 'Zafer Çağlayan'la Sarraf dosyasının seyri değişti’