Ana SayfaGüncelPlajda bira içen kadınlara önce taciz sonra gözaltı: ‘Çevreye rahatsızlık verdiniz’ cezası

Plajda bira içen kadınlara önce taciz sonra gözaltı: ‘Çevreye rahatsızlık verdiniz’ cezası

HABER MERKEZİ – Zonguldak’ta sahilde iki kadın bira içtikleri bahane edilerek önce güvenlik görevlisi tarafından sözlü tacize maruz kaldı. Ardından plaja çağrılan polis ekipleri tarafından gözaltına alınan kadınlar hakkında ‘çevreye rahatsızlık verdikleri’ gerekçesiyle para cezası kesildi.

Zonguldak’ta yaşayan bir kadın dün (12 Eylül) akşam saat 18.00 sıralarında bir kadın arkadaşıyla kamuya açık olan Kapuz Halk Plajı’nda oturuken güvenlik görevlisi tarafından sözlü tacize uğradı.

Kadınlar ardından plaja çağrılan polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Polis iki kadın hakkında ‘kabahatler kanunu’ uyarınca ‘çevreye rahatsızlık verdikleri’ gerekçesiyle para cezası kesti.

“Güvenlik görevlisi tarafından sert bir dille uyarıldık”

Sözlü tacize uğrayıp hakkında ceza kesilen kadınlardan biri Sendika.org’a yaptığı açıklamada, “Zonguldak Kapuz Halk Plajında otururken, oranın güvenlik görevlisi olduğunu söyleyen biri tarafından sahilde bira içmenin yasak olduğu gerekçesi ile sert bir dille uyarıldık” dedi.

Kadın yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

Asıl bize rahatsızlık verenin kendisi olduğunu, sahilin kamu malı olduğunu burada kimseyi rahatsız etmeden içki içmenin yasaklamanın hiçbir mantığı olmadığını, bunun yerine çevreye gerçekten rahatsızlık veren insanların uyarılması gerektiğini anlatmaya çalıştık.

“Bayan olmasanız kolunuzdan tuttuğum gibi tekme tokat dışarı atardım”

Özel güvenlik görevlilerin kendilerine “Bayan olmasanız kolunuzdan tuttuğum gibi tekme tokat dışarı atardım” dediğini söyleyen kadın devamla şunları aktardı:

Biz de kadın olduğumuz için yapılması gerektiğini düşündüğü uygulamadan imtina etmemesini söyledik. Böyle bir yasağın hukuki olmadığını, plajın herkese ait olduğunu söyledik.

Görevlinin şeflerini çağırdığını ve onların aynı şeyleri tekrarladığını ifade eden kadın, ardından ihbar olduğu gerekçesiyle polisler tarafından gözaltına alındıklarını söyledi.

“Cezaya itiraz ettik, hukuki yollara başvuracağız”

Önce hastaneye ardından da Karaelmas Polis Merkezi’ne götürülen kadınlar burada kendilerine promil ölçümü yapıldığını ve kendisinde elli arkadaşında da sıfır promil alkol çıktığını anlattı:

İkimize de ‘alkol almaktan’ değil çevreye rahatsızlık vermek gerekçesiyle 109 TL idari para cezası kesildi ve bunu imzalamaya zorlandık. Cezaya itiraz ettik, imzadan imtina ederek karakoldan ayrıldık.

Bu muamelenin kabul edilemez olduğunu söyleyen kadın, sorumlular hakkında hukuki işlem başlatılması için gerekli başvurularda bulunacaklarını ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Tembeller' harekete geçti: Fransa'da yüzbinler Macron'un 'reform'una karşı sokakta
Sonraki Haber
Tribünde tek başına gol sevinci yaşayan Gençlerbirliği taraftarı konuştu: Enteresan ve gurur vericiydi