Ana SayfaGüncelPolis Van’da bir taksiciyi öldürdü: Valilik ‘örgüt mensubu’ dedi, cenazede aile fertleri darp edildi

Polis Van’da bir taksiciyi öldürdü: Valilik ‘örgüt mensubu’ dedi, cenazede aile fertleri darp edildi

HABER MERKEZİ – Van’da önceki akşam saatlerinde polisin açtığı ateşle iki kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenlerden birinin ilçede taksicilik yapan Zafer Ceyhan adlı kişi olduğu öğrenildi. Valilik Ceyhan’ı ‘örgüt mensubu’ ilan ederken, aile ise Ceyhan’ın ilçede herkes tarafından tanınan bir taksici olduğunu söyleyerek Valilik açıklamasına tepki gösterdi. Öte yandan Ceyhan’ın cenazesinde tepkili olan aile fertleri darp edilerek gözaltına alındı.

Önceki akşam Van’ın Erçiş ilçesinde polis tarafından bir aracın tarandığı, araçta bulunan Zafer Ceyhan isimli kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre polislerce öldürülen Zafer Ceyhan sivildi.

Ajans, 4 çocuk babası Ceyhan’ın 45 yaşında olduğunu ve ilçede taksi şoförlüğü yaptığı bilgisini paylaştı.

Valilik ‘çatışma’ dedi, Ceyhan’ı ‘örgüt mensubu’ ilan etti

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise 28 Eylül akşamında özel harekâtçılar ile Yeşilova Mahallesi’ndeki ‘bir grup’ arasında çatışma çıktığı ifade edilerek, “Kısa süreli çatışma sonucunda iki örgüt mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir” denildi.

Yani Valilik öldürülen kişilerden Ceyhan’ı ‘örgüt mensubu’ ilan etti.

Aile tepkili: Herkes tarafından tanınan bir taksiciydi

Ancak valiliğin yaptığı, “Çıkan silahlı çatışmada 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir” açıklamalarına tepki gösteren Ceyhan’ın ailesi ve çalışma arkadaşları, onun 4 çocuk babası olduğuna dikkat çekti.

Oğlunun ilçede herkes tarafından tanınan bir taksici olduğunu dile getiren Şöhret Ceyhan, “Burada çalışıyordu, sabah işine aksam evine geliyordu. Sormadan, etmeden oğlumu öldürdüler. ‘Terörist’ dediler. Allah kabul etmesin. Eşi ve 4 çocuğu için çalışıyordu” dedi.

Valiliğin iddia ettiği gibi bir çatışmanın yaşanmadığını da söyleyen anne Ceyhan, oğlunun tarama sonucu kalbine 2, sol bileğini parçalayarak ayağına isabet eden 3 kurşunla yaşamını yitirdiğini söyledi.

Anne Ceyhan, “Yakalayıp sorsaydılar. ‘Bu kimdir neyin nesidir?’ diye. Alıp infaz ettiler. Yolcularını götürmüş. Yolcular çağırmış o da gitmiş. ‘Terörist’ deyip öldürdüler” diye konuştu.

Ceyhan’ın taksici arkadaşı Halit Bagi ise, 3 yıldır onunla birlikte çalıştığını dile getirerek, “Zafer bizimle birlikte çalışan taksici bir arkadaşımızdı. Arkadaşımızla çalıştığımız yerde her gün onlarca polis vardı. Eğer PKK’li olsaydı o zaman tutuklanırdı. Kim yolda elini kaldırsa parası olmasa da alırdı. 4 çocuğu ve eşi vardı. Ekmeği için çalışan emekçi biriydi” dedi.

7 aydır Cehan ile birlikte taksicilik yaptığını belirten Murat Sevinç de yapılan “terörist” açıklamasına tepki göstererek, “Bir örgüt ile alakası yoktu. Çocukları için çalışıyordu. Kimse ile bir sıkıntısı yoktu” dedi. Olayın yaşandığı akşam ilçe otogarında Ceyhan’ı gördüğünü paylaşan Sevinç, “Akşam 7 gibi otogarda gördüm. Yine aynı yerinde çalışıyordu. Ekmeğinin peşindeydi. PKK’li olduğu açıklamaları yalandır. Kendisi arkadaşımdı” diye konuştu.

Cenazeye müdahale, aile mensuplarına darp ve gözaltı

Olayın ardından Zafer Ceyhan’ın cenazesi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi morgunda yapılan ön otopsinin ardından ailesi tarafından alındı.

Ancak bu kez de aileye hastanede tabut ve cenaze aracı verilmedi.

Kendi imkanlarıyla araç getiren aile aldığı cenazeyi Erciş ilçesine bağlı Salihiye Mahallesi’nde bulunan evine ardından Seyid Muhammed Mezarlığı’na götürüldü.

Mezarlığın girişinde ve yollarda zırhlı araçlarla yoğun güvenlik alan polis aileye “15 kişiden fazla kimse gelmeyecek” dedi.

Bunun üzerine mezarlığa yalnızca 15 kişi girerek defin işlemini gerçekleştirdi.

Defin işlemlerinin ardından mezarlık çıkışında polislere tepki gösteren Ceyhan’ın kardeşi İbrahim Ceyhan ise, “Ağabeyimi neden öldürdünüz, yeğenlerime ne hesap vereceğim, devlet mi öldürdü diyeyim?” diye tepki gösterdi.

İbrahim Ceyhan’ı polislerden biri, “Kimsin lan sen, devletten büyük müsün?” diyerek darp etmeye başladı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre ardından ayırmak için araya giren Ceyhan’ın kuzenleri İsmail Ceyhan ve Müjdat Ceyhan da onlarca polis tarafından dakikalarca darp edildi.

Polisler daha sonra İbrahim Ceyhan ve Müjdat Ceyhan’ı gözaltına aldı. İki isim halen İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü’nün Erciş’te Zafer Ceyhan için okunan sela için de aileye “Teröristin selasını neden okutuyorsunuz” dediği öğrenildi.

Previous post
Ahmet Türk: Kürtleri açlıkla tehdit etmek hiçbir sonuç getirmez, bakın Rojava örneğine
Next post
Katalonya hükümeti: Referandum iletişim ve seçim sistemlerine yapılan polis baskınlarına rağmen yapılacak