Ana SayfaDünyaPutin’in danışmanı duyurdu: Türkiye’yle S-400 kontratı imzalandı

Putin’in danışmanı duyurdu: Türkiye’yle S-400 kontratı imzalandı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın S-400 füze sistemleri konusunda Rusya ile imzaların atıldığını söylemesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin’in danışmanı Vladimir Kojin’den de bir açıklama geldi. Kojin, Rusya ve Türkiye’nin S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontratı imzaladıklarını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Askeri Teknik İşbirliği’nden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin, Rusya ve Türkiye’nin S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontratı imzaladıklarını açıkladı.

Kojin, kontratın hayata geçirilmeye başlanacağını da bildirdi.

Sputnik’in haberine göre Kojin, yaptığı açıklamada “Kontrat imzalandı, yerine getirilmesi için hazırlanıyor. Biliyorsunuz, S-400, bir dizi teknik aracı içeren çok komplike sistemlerden biri. Bu nedenle burada pek çok ince ayrım var” ifadelerini kullandı.

Kojin sözlerini şöyle sürdürdü:

Fakat kontrat konusunda alınan tüm kararların stratejik çıkarlarımıza uygun olduğunu garanti edebilirim. Bu bakımdan bazı Batılı ülkelerin Türkiye’ye baskı yapmaya çalışmasının sebeplerini de anlayabiliyoruz.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kazakistan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya ile imzaların atıldığını belirtmiş, “Bildiğim kadarıyla kapora da verildi” demişti.


Kriz savaş ticaretini de vurdu: Almanya Türkiye’ye silah satışını beklemeye aldı


 

Previous post
Tanrıkulu: Şahsımı hedef gösteren açıklamaların bir amacı da sokağı tahrik etmek
Next post
Savaş, yıkım ve soykırımdan 78 yıl sonra: Polonya tazminat istiyor, Almanya 'fazla' buluyor