Ana SayfaDünyaRakka’da son durum: DSG, ‘IŞİD’in vilayet binası’nı da aldı

Rakka’da son durum: DSG, ‘IŞİD’in vilayet binası’nı da aldı

HABER MERKEZİ – Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için yürütülen “Büyük Savaş” adlı operasyonda sona doğru geliniyor. IŞİD işgalindeki 4 mahallede çatışmalar sürerken, IŞİD’in “Rakka Vilayet Binası” olarak adlandırdığı bina da DSG’nin kontrolüne geçti.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 116’ıncı gününde.

DSG’nin yüzde 80’inden fazlasını kontrol altına aldığı kentte Nehda, Hena, Huriye ve Emin mahallelerinde çatışmalar sürüyor.

Kentten son gelen bilgilere göre DSG’liler Nehda Mahallesi’nde bulunan ve IŞİD’in “Rakka Vilayet binası” olarak adlandırdığı binayı da IŞİD’den alarak kontrolü sağladı.

Sivillerin durumu

DSG’nin IŞİD’den kurtardığı bölgelerdeki binlerce Rakkalı operasyon bölgelerinden oluşturulan güvenlik koridorları sağlandıktan sonra Rakka Sivil Meclisi, Eyn İsa Halk Meclisi ve Demokratik Suriye Meclisi tarafından inşa edilen Eyn İsa kampına taşınıyor.

Kampta 4 bine yakın çadır bulunuyor ve kampın güvenliği Rakka İç Güvenlik Korumaları tarafından sağlanıyor.

Kampa Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) başta olmak üzere bazı uluslararası yardım kuruluşları da yardım ediyor.

Öte yandan kentte bazı mahallere sıkışan IŞİD’in kendisini korumak için sivilleri kalkan olarak kullandığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde kent merkezinde sıkışan IŞİD’in futbol sahası ve çevresinde bombardımana karşı yaklaşık 500 sivili esir olarak tuttuğu gündeme gelmişti.

Previous post
Irak, Kürdistan Bölgesi’ne uçuşları durdurdu
Next post
Irak’tan ‘sınır kapısı’ açıklaması: ‘Türkiye ve İran’la birlikte ele geçirmeyi planlıyoruz’