Ana SayfaDünyaRakka’da son durum: Kent merkezinde sıkışan IŞİD sivilleri futbol sahasında esir tutuyor

Rakka’da son durum: Kent merkezinde sıkışan IŞİD sivilleri futbol sahasında esir tutuyor

HABER MERKEZİ – DSG’nin IŞİD’e karşı “Büyük Savaş” adı altında operasyonu yürüttüğü Rakka’daki ilerleyişi devam ediyor. Beş mahallede şiddetli çatışmalar yaşanırken, kent merkezinde bazı bölgelere sıkışan IŞİD’in, bombardımana karşı sivilleri kalkan olarak kullandığı, bu sebeple futbol sahası ve yakınlarında 500’e yakın sivili esir tuttuğu öğrenildi. Öte yandan DSG’liler Rewda Mahallesi’nde 40 sivili kurtararak güvenli bölgelere taşıdı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 105’inci gününde.

Kentte şu ana kadar 16 mahalleyi IŞİD’den kurtaran ve kentin yüzde 70’inde kontrol altına alan DSG’lilerle IŞİD arasında El-Emin, Hena, Rimeliye, Rewda ve Tişrin mahallelerinde çatışmaların sürdüğü gelen bilgiler arasında.

IŞİD esir aldığı sivilleri kalkan olarak kullanıyor

Operasyonu izleyen gazetecilerden Nazım Daştan’ın aktardığına göre kent merkezinde bazı bölgelere sıkışan IŞİD, sivilleri kalkan olarak kullanıyor.

DSG’nin üçte ikisini kontrol altına aldığı kent merkezinde sıkışan IŞİD’in futbol sahası ve çevresinde bombardımana karşı yaklaşık 500 sivili esir olarak tuttuğu belirtiliyor.

40 sivil kurtarıldı

Öte yandan DSG’liler Rewda Mahallesi’nde 40 sivili kurtararak güvenli bölgelere taşıdı.


Karınca Dış Haberler