Ana SayfaDünyaRusya ‘Stalin’in Ölümü’ isimli kara mizah filmini ‘provokasyon’ iddiası ile yasaklamayı düşünüyor

Rusya ‘Stalin’in Ölümü’ isimli kara mizah filmini ‘provokasyon’ iddiası ile yasaklamayı düşünüyor

HABER MERKEZİ – Rusya Kültür Bakanlığı’ndan yetkililer Armando Iannucci’nin ‘Stalin’in Ölümü’ isimli kara mizah filmini ‘provokasyon’ iddiası ile yasaklamayı düşünüyor.

Rusya Kültür Bakanlığı’ndan yetkililer Vladimir Lenin’in ölümünden sonra Komünist Parti Genel Sekreteri olan ve 1927 yılında Sovyetler Birliği’nin lideri konumuna gelen Josef Stalin’in hayatını konu alan ‘Stalin’in Ölümü’ isimli kara mizah filminin yasaklanmasının düşünüldüğünü açıkladı.

Avrupa ve Amerika’da gelecek ay vizyona girecek olan Armando Iannucci’nin yönettiği, Britanya-Fransa ortak yapımı film, Stalin’in 1953’te felç olarak ölmesinden sonraki Kremlin iç kavgalarını hicivli bir dil ile anlatıyor.

Kültür Bakanlığı’ndan ‘provokasyon’ iddiası

Kültür Bakanlığı Halk Konseyi Başkanı Pavel Pozhigailo ise filmin ‘Rusya’daki komünistleri provoke etmek için özellikle çekildiğini’ iddia etti.

Guardian’ın haberine göre Pozhigailo filmin “Batılı devletler tarafından Rusya toplumunda çatlaklar oluşturarak istikrarsızlık oluşturma çabasının bir parçası olarak yapılmış olabileceğini” de öne sürerek ‘nefreti kışkırttığı’ konusunda yetkililer tarafından uzlaşılırsa filmin Rusya’da gösterime girmeyeceğini söyledi.

Parlamentoda en çok koltuğa sahip ikinci parti olan Komünist Parti’nin sözcüsü filmi ‘iğrenç’ olarak nitelendirerek aynı isimdeki romandan uyarlanan filmin ‘memnuniyetsizlik yaymak amacıyla’ çekildiğini öne sürdü.


Karınca Dış Haberler