Ana SayfaDünyaSadece ABD ve Suriye kaldı: Nikaragua Paris İklim Anlaşması’nı imzalayacak

Sadece ABD ve Suriye kaldı: Nikaragua Paris İklim Anlaşması’nı imzalayacak

HABER MERKEZİ – Nikaragua’nın Paris İklim Anlaşması’nı imzalayacağını duyurmasının ardından ‘karbon salınımını ve küresel ısınmayı kontrol altında tutmak’ amacıyla hazırlanan anlaşmaya dahil olmayan ülke sayısı yanızca ABD ve Suriye olmak üzere ikiye düştü.

Nikaragua, Aralık 2015’te yaklaşık 200 ülke tarafından ‘karbon salınımını azaltmak ve küresel ısınmayı kontrol altına almak’ amacı ile imzalanan Paris İklim Anlaşması’nı kabul edeceğini duyurdu.

Nikaragua başkanı Daniel Ortega ‘Zaten anlaşmaya katılmak ile ilgili görüşmeleri yaptık, yakında imzalayacağız’ dedi.

Independent’ın haberine göre böylece Paris İklim Anlaşması’na dahil olmayan sadece iki ülke kaldı: Suriye anlaşmayı hiç imzalamamış, ABD başkanı Donald Trump ise üç ay önce anlaşmadan çekilmişti.

Ne olmuştu?

Nüfusun yarısının enerji ihtiyacı jeotermal, rüzgar, güneş ve dalga gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen ülke daha önce ‘belirlenen şartlar yeterli değil’ diyerek anlaşmayı imzalamamıştı.

Kendi şartlarıyla 2020’ye kadar yenilebilir enerji kullanım oranını yüzde 90’a çıkarmayı planlayan Nikaragua ‘hiçbir anlaşma olmamasına yeğlediği’ için imza atacak.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tutuklu HDP milletvekili İdris Baluken Halepçe davasından beraat etti
Sonraki Haber
Meclis 'sınır ötesi askeri harekat yetkisinin uzatılması'na ilişkin olağanüstü toplanacak