Ana SayfaGüncel‘Saldırı organizeydi’ açıklamalarını değerlendiren Soylu: Yorum yapmak erken

‘Saldırı organizeydi’ açıklamalarını değerlendiren Soylu: Yorum yapmak erken

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıya dair açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıya ilişkin gerekli tahkikatların başladığını belirterek “Gözaltı işlemleri başlatıldı. Gözaltılar var” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve eski parlamenter Aysel Tuğluk’un 78 yaşında hayatını kaybeden annesini Hatun Tuğluk’un cenazesi Ankara Gölbaşı’ndaki İncek Mahallesi’nde bulunan mezarlığa defnedildiği bir sırada ırkçı bir grup cenaze törenine katılanlara saldırmıştı.

Saldırı üzerine aile cenazeyi mezarlıktan çıkartarak memleketleri Dersim’e götürmek üzere Batıkent Ergazi Pir Sultan Cem Evi’ne götürmüş ve ardından da Dersim’e getirilmişti.

Yaşanan saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklama geldi.

Soylu, “Biz bunları biliyoruz. Tekrar üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Aynı zamanda gerekli idari ve adli tahkikatlar da başladı, ilgili gözaltı işlemleri de başlamıştır” diye konuştu.

Bakan Soylu, olayların organize olduğuna yönelik açıklamaların hatırlatılması üzerine “Bizim devlet adamlığımızla da meselelere bakma anlayışımızla da örtüşmez. Bu konuda şimdi bir değerlendirme yapmak erken olur” yanıtını verdi.

“Gerekli adli, idari tahkikatlar yapılsın ondan sonra bakılır” diyen Soylu, olayla ilgili gözaltı işlemlerinin başlatıldığını ve gözaltına alınanların olduğunu ifade etti.


‘Saldırı organizeydi’ diyen Baydemir: Kürt anasını görmesinden Kürt anasını gömmesin siyasetine gelindi


HDP Sözcüsü Osman Baydemir, 1 buçuk saat boyunca taş ve sopalarla mezarlığa giren ve kabri tekmeleyen saldırganlara yönelik hiçbir polis müdahalesi gerçekleşmediğini belirterek saldırının planlı, organize bir saldırı olduğunu söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Olayla ilgili soruşturma devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saray’da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinde yaşanan hadiseleri Cumhurbaşkanlığı adına en net bir şekilde kınadığımı ifade etmek istiyorum. Bu gayri insani tutumu kabul etmek mümkün değil. Bu kültür medeniyet değerlerimizle bağdaşmaz. Ölüye saygı medeniyet unsurlarımızın temellerinden biridir. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır ve devam ediyor. Takipçisi olacağımızı ifade etmek isterim.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da Tuğluk’un annesinin cenazesine yapılan saldırıyla ilgili, “Bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Adli yargı önünde yaptıklarının hesabını vereceklerdir” demişti.


Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ırkçı saldırı: Cenaze defnedildiği mezarlıktan çıkartıldı

Cenazeye ırkçı saldırı: Soylu HDP’lilerle görüştü, Tuğluk ailesi ‘Onurumuza saldırı’ deyip cenazeyi çıkarttı

Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırı | Valiliğe göre olay ‘sataşma girişimi’

Bozdağ aileyi de sorumlu tuttu: Cenazeyi defnetmekten kendileri vazgeçti


Previous post
Contemporary Istanbul'da 'Mahalla'
Next post
Haneke'den Zvyagintsev'e: İşte Filmekimi'nin merakla beklenen programı