Ana SayfaGüncel‘Saldırı organizeydi’ diyen Baydemir: Kürt anasını görmesinden Kürt anasını gömmesin siyasetine gelindi

‘Saldırı organizeydi’ diyen Baydemir: Kürt anasını görmesinden Kürt anasını gömmesin siyasetine gelindi

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, saldırının planlı, organize bir saldırı olduğunu söyledi. Ankara Valisi’nin yaptığı ‘sataşma’ açıklamasına da yanıt veren Baydemir, yaşananlara dair “Dünkü saldırı Aysel Tuğluk’un annesine yapılan bir saldırı değildi, dünkü saldırı Kürtlere, Alevilere tüm insanlığa yönelikti. Kürt anasını görmesinden, Kürt anasını defnetmesin siyasetine evrilmiştir artık” yorumunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, dün gece HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Baydemir, 1 buçuk saat boyunca taş ve sopalarla mezarlığa giren ve kabri tekmeleyen saldırganlara yönelik hiçbir polis müdahalesi gerçekleşmediğini belirterek saldırının planlı, organize bir saldırı olduğunu söyledi: “Orada sadece cenazeye saldırı yoktu. Bakın kabristanın içerisine girdiler, tekmelediler, daha sonra polis eşliğinde o kitleye boş mezar gösterildi, bakın çıkardılar diye. Organizeydi.”

Hatun Tuğluk’un cenazesinin Ankara Gölbaşı’ndaki İncek Mahallesi’nde bulunan mezarlığa defnedildiği sırada yaşanan ırkçı saldırıya dair açıklamalarda bulunan Baydemir, “Dün neredeyse tüm hayat hikayemdeki faşist ve ırkçı saldırıların en iğrencine tanıklık ettim” ifadesini kullandı.

‘Saldırı 1 buçuk saat kesintisiz sürdü’

‘Doğrusunu söylemek gerekirse bugünkü toplantımız Ankara Valisi’nin yaptığı yazılı açıklamaya da yanıt niteliğindedir’ diyen Baydemir’in konuşmasını şöyle sürdürdü:

Cenazeyi mezarlığa götürülene kadar her şey hukuka uygun şekilde sürüyordu. Hatun annemizin söz konusu mezarlığa defni onun vasiyetiydi. Gündüz saatlerinde başvurular yapıldı. Definin orada gerçekleşeceği herkes tarafından biliniyordu. Cenazeyi oraya götürene kadar bir tek sıkıntı yok, itiraz yok, uyarı yok. Ama cenaze oraya ulaştığı andan itibaren önceden örgütlenmiş bir faşist güruhun saldırısına maruz kaldık ve bu saldırı 1 buçuk saat kesintisiz sürdü.

‘Kürt anasını görmesinden, Kürt anasını defnetmesin siyasetine evrildi’

Baydemir, yaşanalara ilişkin “Dünkü saldırı Aysel Tuğluk’un annesine yapılan bir saldırı değildi, dünkü saldırı Kürtlere, Alevilere tüm insanlığa yönelikti. Kürt anasını görmesinden, Kürt anasını defnetmesin siyasetine evrilmiştir artık” yorumunda bulundu.

Vali’ye yanıt

HDP Sözcüsü Baydemir, Ankara Valisi’nin yaptığı “sataşma” açıklamasına da yanıt verdi:

Bir yandan şahsım bir yandan Meclis İdari Amirimiz Sırrı Süreyya Önder, mülki erkan bakanlıkla, hükümetle temas kurma gayreti içerisindeydi. Valilik açıklamasında “sataşma” diyor, bu utanmazlıktır, suça ortaklıktır. Söz konusu sataşma değildi 1 buçuk saat boyunca taşlar, şişeler, camlar, mezarın içine girip tekmelemeler, traktör getirmişlerdi traktör! Ne için? Mezarı çıkarıp cenazeyi paralamak için. 1 buçuk saat boyunca “Burası Kürt mezarlığı değil”, “Alevi mezarlığı değil” diyen,“Bu mezara biz neler yapacağız” diyen güruhla karşı karşıyaydık. Bir terbiyesiz kalkmış diyor ki “sataşma” ayıp ayıp.

Baydemir, sözlerini ise şöyle tamamladı:

Bakan bey olay yerine gelmiş. doğrudur geldi. Gece saat 3’e kadar da telefon görüşmelerimiz oldu. Testi kırıldıktan sonra geldi. Testi kırıldı kırıldı, siz o testiyi kırdırtmayacaktınız. Ve o faşist güruhun bu saldırısına sataşma demeyeceksiniz!


Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ırkçı saldırı: Cenaze defnedildiği mezarlıktan çıkartıldı

Cenazeye ırkçı saldırı: Soylu HDP’lilerle görüştü, Tuğluk ailesi ‘Onurumuza saldırı’ deyip cenazeyi çıkarttı

Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırı | Valiliğe göre olay ‘sataşma girişimi’

Bozdağ aileyi de sorumlu tuttu: Cenazeyi defnetmekten kendileri vazgeçti


Previous post
Haneke'den Zvyagintsev'e: İşte Filmekimi'nin merakla beklenen programı
Next post
'ILO’nun İstanbul toplantısını boykot etme çağrısı olumlu tepki alıyor'