Ana SayfaGüncelSaldırı sonrası karakolda poz: Cenazeye saldıranlar Soylu’yla yan yana

Saldırı sonrası karakolda poz: Cenazeye saldıranlar Soylu’yla yan yana

HABER MERKEZİ – Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıran ırkçı grupta yer alan saldırganlardan birinin saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla karakolda çektirdiği fotoğraf ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Soylu, fotoğraftaki kişinin saldırının şüphelilerinden olduğunu doğrularken, şahsın gözaltında olduğunu söyledi. Soylu fotoğrafı şu sözlerle savundu: “Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi, talimatlarımız sonucu yapılan incelemede fotoğraf çekilenlerden birinin de gözaltına alınması, fitne gerçeğini değiştirmez”.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranlardan Murat Alp’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla o gece karakolda çekildiği fotoğraf ortaya çıktı.

Söz konusu fotoğrafta Soylu, gözaltına alınan ve saldırgan olduğu belirtilen Alp ile gülerek poz verirken görülüyor.

Soylu’dan açıklama

Fotoğrafla ilgili Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Soylu ise fotoğraftaki kişinin cenazeye saldırının şüphelilerinden olduğunu doğrulayarak, şahsın gözaltında olduğunu söyledi.

Açıklamasına “Alçaksınız” diye başlayan Soylu, saldırının ardından gittiği karakolda ‘mahalle eşrafının kendisiyle fotoğraf çekilmek istediğini’ söyledi ve karakoldan ayrılırken de birçok kişiyle fotoğraf çektirdiklerini ifade etti.

“Önemli olan, hayatımızın her döneminde kimin bizimle fotoğraf çektirip çektirmeyeceği değil hukuk açısından bir suça karışıp karışmadığıdır” diye devam eden Soylu, fotoğraftaki şahısla ilgili olarak da şu bilgiyi paylaştı:

Talimatlarımız sonrası tahkikatın derinleştirilmesi sonucu 48 kişinin ifadesi alındı ve ifadesi alınan bu şahıs da savcının talimatıyla ertesi gün gözaltına alındı ve halen gözaltındadır.

Soylu açıklamasının sonunda ise, “Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi, talimatlarımız sonucu yapılan incelemede fotoğraf çekilenlerden birinin de gözaltına alınması, fitne gerçeğini değiştirmez. Tam tersine bu konudaki hassasiyetimizi ve olaya bakışımızı ortaya koyar. Biz bu konuda gereğini yapmışız ve yaparız” dedi.

Parti avukatları ‘gözaltılara dair bilgiler tatmin edici değil’ demişti

Dün tekrar cezaevine götürülen Aysel Tuğluk ile HDP avukatlarına saldırganlara yönelik yürütülen soruşturmaya ilişkin bir bilgi verilmediği duyurulmuştu.

Olaya müdahil olmak isteyen parti avukatları ise gözaltılara ilişkin verilen bilgilerin kendilerini tatmin etmediğini belirterek, “Bu tür olayların nasıl soruşturulduğunu geçmişteki örneklerinden iyi biliyoruz” demişlerdi.

Ne olmuştu?

Ankara’da yaşamını yitiren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve eski parlamenter Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi, Batıkent’te bulunan Ergazi Pir Sultan Cem Evi’nde yapılan törenden sonra, defnedilmek üzere Gölbaşı’na bağlı İncek Mahallesi’nde bulunan mezarlığa getirilmişti.

Cenaze törenine HDP’nin yönetici düzeyindeki kadrosu ile vekilleri ve Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ün yanı sıra Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aysel Tuğluk da cenaze izni ile katılmıştı.

Ancak ırkçı bir grup ilkin defin işlemi sırasında cenazesini defnetmeye çalışanlara sözlü saldırıda bulunmuş, cenaze defnedildikten sonra ise sayıları kalabalıklaşan grup cenazeye katılanlara taş ve sopalarla saldırmıştı.

Tuğluk’un ailesi ise alanda polis bulunmasına rağmen devam eden saldırı karşısında saldırıya uğramaması için cenazeyi defnedildiği mezarlıktan çıkartarak tekrardan Ergazi Pir Sultan Cem Evi’ne götürmüştü.

Hatun Tuğluk, sonraki gün memleketi Dersim’de toprağa verilmişti.

Soylu ve Valilik o gece ne yapmıştı?

Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ırkçı grubunun saldırısının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olay yerine giderek duruma ‘müdahale ettiklerini’ ve saldırganlara dönük gözaltıları ‘bizzat takip ettiğini’ söylemişti.

Saldırıdan saatler sonra bir açıklama yapan Ankara Valisi ise olayı ‘sataşma’ olarak nitelemişti.

HDP ise defalarca saldırının planlı ve organize bir saldırı olduğunu söylemiş, Ankara Valisi’nin yaptığı ‘sataşma’ açıklamasına ise tepki göstererek, “O gece neden telefonlara çıkmadı, neredeydi?” sorusunu da Meclis’in gündemine taşımıştı.

Bakan Süleyman Soylu ise olayların organize olduğuna yönelik açıklamalar için, “Bizim devlet adamlığımızla da meselelere bakma anlayışımızla da örtüşmez. Bu konuda şimdi bir değerlendirme yapmak erken olur” demişti.




Önceki Haber
Cortázar, Galeano ve Che: Notabene’den ‘Anti-kahraman serisi’
Sonraki Haber
Edremit Körfezi ve Ege Denizi'nde deprem